Kadınlar da ateşe el atıyor


kadinla-da-atese-el-atiyor-412-9

 

 

 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının stajyerlerinden Karabük Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı öğrencisi Hilal Mazlum, her türlü zorluğu aşarak kadınların da bu mesleği yapabileceklerine inanıyor ve gelecekte ülkeye faydalı bir itfaiyeci olmak istiyor.

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının üniversitede bu alanda eğitim gören öğrencilere staj eğitimi vermeye başlamasının ardından, yaptığı müracaat kabul edilen Mazlum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, itfaiyeciliği çocukluğundan bu yana istediğini dile getirerek, insanlara yardımda bulunmayı sevdiğini söyledi.

 

 

 

Ülke genelinde itfaiyecilik mesleğine gereken değerin verilmediğini savunan Mazlum, “Kadınlar belki sadece kullanılan teknik aletlerin ağırlığıyla ilgili sorun yaşayabilir fakat bu aşılamayacak bir durum değil.” dedi.

kadinla-da-atese-el-atiyor-412-4

Ailesinden, seçtiği meslek konusunda destek aldığını anlatan Mazlum, şunları kaydetti:

 

“Annem çok fazla destek oldu. Ben böyle meslekleri seviyorum. İnsanlara yardım etmeyi, onların malı ya da canını korumayı seviyorum. Tüm öğrenci arkadaşlarımızın ortak fikri, bu mesleği, eğitimini üniversitede alan arkadaşlarımızın yapmasıdır. İş bulamayıp, birkaç aylık eğitimle itfaiyecilik yapılıyor olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. İnşallah eğitimimin bitmesinin ardından ülkeme faydalı bir itfaiyeci olacağıma inanıyorum.”

DİĞER HABERLER
26 Ekim'de saatler geri alınacak

 

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ergün Peker de üniversitelerdeki teorik eğitimin yanında, pratik yapılarak görülen staj eğitiminin çok önemli olduğunu belirterek, “Uygulama alanlarında eğitim gören stajyer öğrencilerimiz konuya fazlasıyla önem verdiğimizi hissediyorlar. Aksi takdirde itfaiyecilik riskli bir iştir. Meslek hastalıkları, iş kazası çok görülen mesleklerdendir.” ifadelerini kullandı.

 

Peker, tüm dünyada itfaiyeci kadın personelin çok az olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

 

“Staj eğitimi alan personelimizi yangınlara gönderiyoruz fakat kontrollü bir şekilde işin pratik kısmını öğretiyoruz. Mutlaka alandaki amirin ya da çavuşun nezaretinde ve arka planda olmak kaydıyla öğrencilerimiz yangınlara müdahale ediyorlar. Dünya geneline baktığımızda aslında itfaiyecilik en önemli mesleklerden biri fakat ne yazık ki ülkemizde henüz o seviyelerde değil. Şu an stajyer öğrencilerimizin içinde genç bir kadın öğrencimiz var. Gerçekten çok memnun olduk. Yetiştirmeye çalışıyoruz ve o da gayretle öğreniyor. Bizler elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz tüm stajyer öğrencilerimiz için. Zira inanıyorum ki, eğitimleri sonrasında başarılı birer itfaiyeci olacaklar.”

 

“İtfaiye ekibinde bir kadın personelin olması önemli”

 

Ev yangınlarına müdahale ederken kadın personelin de ekibin içinde olmasının önemine işaret eden Peker, “Biz bir kadını da, çocuğu da, bir erkeği de kurtarıyoruz. Stajyer öğrencimiz Hilal Mazlum’dan gördüğüm kadarıyla kadınlarımız da bu işi yapabilecek yetenekte çünkü yangının ortasında herkes kalabilir. Mahreminize, evinize giriyoruz. İtfaiye ekibinde bir kadın personelin olması önem arz ediyor.” dedi.

DİĞER HABERLER
Veteriner Hekim Aday Adaylarının Listesi

 

Peker, eve çilingir vasıtasıyla giren bir ekip olmadıklarını vurgulayarak, “Elbette 112 Acil Servis ve polis nezaretinde hareket ediyoruz ama eğer bir kapı açılamıyorsa kırarak girmek zorundayız. Bu sebeple kadın personel sayımızın artmasında yarar var.” ifadesini kullandı.

 

Yetkililer, Eskişehir’de 30 gün boyunca staj yapacak öğrencilerin, Akdeniz, Atatürk, Ege, Giresun ve Karabük üniversitelerinin Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programında eğitim gördüğünü kaydetti.

 

Kaynak : AA


28 Temmuz 2016. 14:01
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x