Kayseri Yem, Peletleme Sistemine Geçti

Saatte 50 ton yem üreterek, Kayseri ve çevresinde hayvancılık sektörünün gereksinimine cevap vermeye çalışan Kayseri Yem, teknolojiye yatırım yaparak peletleme üretim sistemine geçti. Saatte 22 ton yem peletleme kapasitesine sahip bir adet makine satın alan firma, iki makine daha almaya hazırlanıyor.

Türkiye’de yem sanayinin 60 yıl önce başladığını, bu sanayileşmeye Kayseri Yem’in de ayak uydurarak, kendi tesisini kurduğunu söyleyen Kayseri Yem San. Tic. AŞ Genel Müdürü Murat Akbulut, “Tesisimiz, çok ortaklı bir katılımla 1968 yılında kuruldu. Fabrikamız faaliyete geçtiği tarihten itibaren üretimde başarılı oldu. Yöresel tarımın gelişmesine ürünlerimiz ile büyük katkı sağladık. Özelleştirme kapsamına alındıktan sonra tesisler tamamen özel sektör ortaklarının denetimine geçti” diye konuştu.

40 yılı aşkın zamandan beri Kayseri’nin Karpuzatan mevkiindeki tesislerinde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Akbulut, “Çeşitli türlerde ortalama 50 ton hayvan yemi üretiyoruz. Saatte 22 ton yem peletleme kapasitesine sahip bir adet makine satın aldık. Şu anda bu makine toplam üretimin yüzde 30’luk kısmını karşılıyor. İki makine siparişimiz daha olacak. Böylelikle pelet yem üretiminde yüzde 100’lük kapasiteye ulaşmış olacağız. Bu sistemle yem biraz daha sterilize olacak ve kayıplar azaltılacak” dedi. Şu anda fabrikada 65 kişiye istihdam sağladıklarına değinen Akbulut, peletleme ünitelerinin devreye girmesi ile birlikte  istihdam sayısının daha da artacağını kaydetti.

Güncelliğini koruyan et sorununun çözüme ulaşmasının ancak hayvancılık sektörünün sağlam temeller üzerine oturtulmasıyla mümkün olabileceğini belirten Murat Akbulut,  “Tarım ve hayvancılık politikalarının sağlıklı bir yapıya kavuşturulması şart. Ülkemizde bu politikaların çizilmesi yönünde büyük bir boşluk yani entegresizlik var. Beyaz et sektörü kendi çabaları ile bu sorunu aşmış durumda. Ancak kırmızı et, süt, yumurta sektöründe entegresizlik söz konusu olduğu için sorunlar birbirini kovalıyor” şeklinde konuştu. Akbulut, fiyat istikrarında etkin rol oynayan Et Balık Kurumu ve Süt Endüstrisi gibi kurumlara yeniden hayatiyet kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=4666

Yazan - Eki 30 2010. Kategori YEM & KATKI. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |