Kırmızı Et Tüketimi Yüzde 13 Arttı


Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın 3’üncü döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 artarak 196 bin 108 ton oldu. Aynı dönemde sığır eti üretimi 173 bin 202 ton, koyun eti üretimi de 20 bin 987 ton olarak gerçekleşti.

 

ANKARA – Türkiye’nin toplam kırmızı et üretimi, bu yılın 3’üncü döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13,2 artarak 196 bin 108 tona ulaştı.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2012 yılının 3’üncü dönemine ilişkin Kırmızı Et Üretim İstatistikleri’ni açıkladı.

 

Buna göre, bu yılın 3’üncü döneminde toplam kırmızı et üretimi 196 bin 108 ton oldu. Kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre yüzde 7,2, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 13,2 arttı.

 

Söz konusu dönemde, kırmızı et üretiminin 173 bin 202 tonunu sığır eti, 79 tonunu manda eti, 20 bin 987 tonunu koyun eti, bin 840 tonunu keçi eti oluşturdu.

 

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 8,7, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19,5 arttı.

 

Koyun eti üretimi de bir önceki döneme göre yüzde 4,3 artarken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 10,7 azaldı./Dünya

DİĞER HABERLER
En iyi arkadaş:“Izgara Tavuk Göğsü”

14 Kasım 2012. 13:35
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x