Kırmızı et tüketimi azaldı


Türkiye’nin kırmızı et tüketimi yıllık bazda yüzde 9,1 azaldı.

ANKARA – Türkiye’de bu yıl ağustos ayında 55 bin 389 ton kırmızı et üretildi. Ağustos ayında kırmızı et üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,1 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu yılın ağustos ayı kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen yılın ağustos ayında 60 bin 946 ton olan kırmızı et üretimi bu yıl ağustos ayında yüzde 9,1 azalarak 55 bin 389 tona geriledi. Bu yılın temmuz ayında 54 bin 187 ton olan kırmızı et üretimi yüzde 2,2 artarak 55 bin 389 tona yükseldi.

Verilere göre, 2011 Ağustos ayında kırmızı et üretiminin 47 bin 679 tonunu sığır eti, 6 bin 381 tonunu koyun eti, 215 tonunu manda eti, bin 114 tonunu ise keçi eti oluşturdu. Sığır eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 14,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azaldı.

Ağustos ayında koyun eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 35,5, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 38 oranında azaldı.


Yazan - 10 Ekim 2011. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x