Kırmızı et üretiminde büyük düşüş


Kırmızı et üretimi ile ilgili istatistikleri yayınlayan TÜİK 2012 yılına ait Ocak-Şubat-Mart aylarını içeren üretim rakamlarını açıkladı.

 KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ,

 1. DÖNEM 2012

Üçer aylık dönemler halinde yayımlanmaya başlanan kırmızı et üretim istatistikleri, hayvansal ürünleri girdi olarak kullanan sanayinin NACE Rev.2’ye göre 10.11 ve 15.11 başlığı altında faaliyet gösteren işletmelerden derlenmektedir.

Toplam kırmızı et üretimi 171 465 ton

Toplam kırmızı et üretimi, kurban bayramını içeren bir önceki döneme göre %37,5 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %8,6 oranında arttı.

Sığır eti üretimi 149 722 ton

Sığır eti üretimi, kurban bayramını içeren bir önceki döneme göre %32,6 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %12 oranında arttı.

Koyun eti üretimi 17 330 ton

Koyun eti üretimi, kurban bayramını içeren bir önceki döneme göre %56,4 oranında azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %12,7 oranında azaldı.(Kaynak:TÜİK)


DİĞER HABERLER
Peynirde lezzetin adı: Göle kaşarı
13 Mayıs 2012. 19:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x