Mangal Yapmanın Püf Noktaları


Meşe kömürü olmalı, tavuk etten önce pişirilmeli..

 

Piknik mevsimindeyiz.   Mesire alanları, sıcaklardan bunalanlarla dolup taşıyor.

 

Mangallardan yükselen cızırtılar ise iştahları kabartıyor.Ancak mangal kullanma çok da kolay değil.   Yakmadan pişirmeye her aşamada ustalık gerektiriyor.   Piknikçi vatandaş, “İyi bir mangalı, ilk önce kömürüyle başlıyoruz. Kömürümüzün odun kömürü, dumanının alınmış olması gerekir. Odun kömürünü ateşleme için bazıları işte benzin döküyorlar, kolonya döküyorlar. Bunlar sağlık açısından nasıl buluyorsunuz? Çok tehlikeli birşey insanlar alışabilir, tutuşabilir hepsi yanıcı madde, sadece bunları odun ateşini, odunları tutdurabiliriz. gazeteyle yakabiliriz. Biraz sabredeceğiz.” dedi.

 

Mangalda sıra önemli.  

 

Piknikçi vatandaş, “Izgaramızı yağlıyoruz. Yani pişirecek olduğum şeyler ızgaramıza yapışmasın diye. Tavuk diğerlerine göre daha geç pişiyor.

 

Mangalda ilk önce tavuk pişiyor.

 

Evet tavuk köfteye, ete göre daha geç pişen bir şey.” dedi.   Piknikçi vatandaş, “Altını üstü devamlı çevirmek gerekiyor. Sürekli çevirmen gerekiyor ki yanmasın. Yani takip edeceksin köftenin, tavuğunu pişiriken yakmayacaksın.” dedi.

 

Bütün bunları eksiksiz yapanlar için mangal keyfinin tadına doyum olmuyor.


Yazan - 16 Haziran 2012. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x