Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin Ortak Çalıştayı


25-7-650x534

 

 

 

MAKÜ’nün YÜZÜ DIŞA DÖNÜK (Veteriner Fakültesi, İRAN İSLAMİK AZAD Üniversitesi ile ortak Çalıştay gerçekleştirdi)

 
2006 yılında ilimizde kurulan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nini en önemli birimlerinden biri olan Veteriner Fakültesi bir ilk’i imza atarak, İran’ın en büyük üniversitesi olan İslamik Azad Üniversitesi Veteriner Fakültesi yöneticileri ve akademisyenleri ile birlikte iki günlük bir çalıştay gerçekleştirdi. Burdur’un MAKÜ’nün evsahipliğini yaptığı bu organizasyon, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin dışa dönük yönünü ortaya koydu. Tarım ve hayvancılık kenti Burdur’da örnek çalışmalar gerçekleştiren, sahaya inen, teori ile pratiği birleştiren MAKÜ Veteriner Fakültesi, uluslarası alanda da çalışmalar yapıyor.

 
Bilindiği gibi; komşu ülkemiz İran, içinde bulunduğumuz coğrafyanın en güçlü, en kilit ülkelerinden biri… Ortadoğu’da köklü bir millet şuuruna sahip olan İran, son yıllarda eğitime, teknolojiye verdiği önemle, bu alanda yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor, adından söz ettiriyor.
MAKÜ Veteriner Fakültesi uluslararası platforma açılma çalışmaları kapsamında, İran’ın en büyük üniversitesi İslamik Azad Üniversitesi ile ortak bir Çalıştay düzenledi.
MAKÜ internet sitesinden yapılan açıklamada, sözkonusu organizasyon hakkında şu bilgilere yer verildi:
“Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, Sağlık Bilimleri Ensitüsü’ne bağlı Yüksek Lisans ve Doktora programlarını uluslarasılaşma kapsamında, “İlk Lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) Ortak Derece Programı Protokolü Çalıştayı”nı 72.000 öğretim elemanı ve 1.700.000 öğrencisi ile İran’ın en büyük üniversitesi olan İslamik Azad Üniversitesi ile yapıldı.

 
Bu kapsamda, İki gün süren çalıştayın ilk gününde açılış programı ve üniversite tanıtım ziyaretleri gerçekleştirildi. Açılış programına, Rektör Prof. Dr. Adem Korkmaz, İslamik Azad Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahareh Mirsardoo, İslamik Azad Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim Üyesi ve Uluslararası İlişkilerden sorumlu yardımcısı Prof. Dr. Keivan Jamshidi, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Maryam Maleknejad, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Durmuş Acar, Prof. Dr. Mehmet Karaca, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Doğa Temizsoylu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, Prof. Dr. Şima Şahinduran, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Karakelle, Veteriner Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldılar.

DİĞER HABERLER
Türkiye'nin Nüfusu Belirlendi

 
Açılış programında, Ferzan Şahinduran’ın seslendirdiği İranlı besteci Javad MaroufiJila and Khabhaye Talaii adlı piyano eserleri dinleyiciler tarafından takdir ve ilgi ile izlendi. Ardından, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Gökhan Çağırgan, Öğrencileri Hayrettin Berge ve Cihan Balcıoğlu yöremize özgü eserleri sundu. Geleneksel halk çalgılarımızdan Bağlama, Kaval ve Bendir ile seslendirilen Türkülerimiz ve sürpriz olarak programda yer alan İran Halk Türküsü de konuklarımız ve izleyiciler tarafından yoğun alkış aldı.

 
Açılış programında yer alan müzik dinletileri ve üniversitemiz tanıtım videosunun ardından Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Doğa Temizsoylu’nun konuşması yer aldı. Prof. Dr. Temizsoylu katılımcalara, Enstitü’nün tarihçesi, işleyişi, programları hakkında genel bilgiler sunarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve İslamik Azad Üniversitesi Veteriner Fakültesi arasında gerçekleşecek olan “Yüksek Lisans ve Doktora Ortak Derece Programı Protokolü”nün kapsamı hakkında bilgiler verdi. Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, bulunduğumuz çağın Yüksek Öğretim Kurumlarının topluma çok yönlü ve üzerinde özenle çalışılmış uluslararası eğitim program önerilerini sunması gerektiğini, çalıştayın bu açıdan önem arz ettiğini, bu tür çalışmaların artmasının yapıcı ve yenilikçi niteliğin artması sonucunu da beraberinde getireceğini belirtti.

DİĞER HABERLER
İhracat %9,7, ithalat %6 arttı

 
Rektör, Prof. Dr. Adem Korkmaz konuşmasında, Üniversitemizin bölgemize, ülkemize ve bilim dünyasına katkı sağlamak amacı ile uluslararası üniversitelere kapısının her zaman açık olduğunu, bu kapsamda, yenilikçi uygulamalara giderek uluslararası performanslarımızı ve vizyonumuzu geliştireceğimizi, bulunduğumuz coğrafyadaki ülkelerle üniversitemiz aracılığı ile bir gönül bağı da oluşturma vizyonu kapsamında, ileride Burdur’un bir eğitim şehri olmasının yanı sıra uluslararası üniversite bölgesi de olmasını hayal ettiğini vurguladı. Açılış programı programı, Prof. Dr. Keivan Jamshidi’nin İslamik Azad Üniversitesi’ni tanıtımı ve Rektör Prof. Dr. Tahareh Mirsardoo’nun konuşması ile son buldu. Rektör Prof. Dr. Mirsardoo küreselleşen dünyada, yükseköğretimin giderek ülkelere özgü bir etkinlik olmaktan çıktığını ve küresel bir etkinlik haline geldiğini belirterek bu kapsamda, tarihi ve kültürel geçmişi açısından gönül bağı olan iki ülke üniversitelerinin kapılarını ve imkanlarını birbirine açmış olmasını görmekten duyduğu memnuniyeti vurguladı.
Programın ikinci gününde, protokol çalıştayı yer aldı. Çalıştaya İran İslamik Azad Üniversitesi heyetinin yanı sıra Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Öner, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Afşin Köker, Yrd. Doç. Dr. Zafer Özyıldız; Sağlık Bilimleri Enstitütüsü Müdürü Prof. Dr. Doğa Temizsoylu, Müdür Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Metin Koray Albay, Yrd. Doç. Dr. Hıdır Gümüş; Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem Özmen, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Şima Şahin Duran, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Karakelle, Pataloji Anabilim Dalı Arş. Gör. Nilay Serpin, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Arş. Gör. Sarp Sevgisunar katıldılar. Protokol çalıştayında, her iki ülke halkının tarihten gelen ve halen devam eden mevcut kültürel ve kardeşlik ilişkilerinin arttırılmasıyla birlikte, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve İslamik Azad Üniversitesi arasında Lisansüstü eğitim-öğretim işbirliğinin de her iki ülkede hayat bulması hedeflendi. Bu kapsamda protokol maddeleri değerlendirilerek katılımcıların onayına sunuldu. Çalıştay sonunda, Araştırma Görevlileri programın işleyişi hususundaki konulara ilişkin sorularını paylaştılar.
Çalıştayın yanı sıra, Veteriner Fakültesi , Hayvan Hastahanesi, Çiftlik, Merkez Araştırma Laboratuvarı, Avşar Han, Spor Merkezi ve Ağlasunda bulunan, yöremizin büyük değerlerinden biri olan, “Değirmen” ziyaretleri de gerçekleştirildi.

DİĞER HABERLER
Eski başbakanlardan Yılmaz'ın oğlu son yolculuğuna uğurlandı

 
Programın sonunda İslamik Azad Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahareh Mirsardoo Üniversitemizin misarfirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki üniversite arasındaki projelerin büyüyerek devam edeceğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz ise kendilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek Üniversite anmalığını ve hatıralıklarını konuklara sundu.”

http://www.burduryenigun.com/


25 Kasım 2015. 13:13
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x