Mutfakta Yeni Bir Kariyere Merhaba Deyin!


 

Türkiye’nin Dünya Şefler Birliği (WACS) Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası uygulamasını yapan tek okulu Chef’s Table Mutfak Akademisi’nin yeni dönem profesyonel eğitimleri Haziran ayında başlıyor.

 

Ülkemizi Avustralya’dan Amerika’ya 20’yi aşkın ülkede başarı ile temsil etmiş Şef Serkan Bozkurt tarafından kurulan akademi, U düzen uygulamalı mutfak sisteminde teori ve pratiği eş zamanlı öğreten bir eğitim modeli uyguluyor. Akademi öğrencilerine M.E.B. sertifikası verirken, WACS Uluslararası Mesleki Yeterlilik Sertifikası – “WACS Professional Cook- Commis Chef Certificate” kazanma şansını vermesi ile farklılaşıyor.

 

Chef’s Table Mutfak Akademisi öğrencileri, WACS sertifikası sayesinde aşçılıkta/pastacılıkta global standartlarda en geçerli kariyere sahip olabilecek. Sertifika sahibi olmak tüm dünyadaki uluslararası oteller ve işletmelerde çalışma imkanını elde etmek ve ‘Master Chef’lik kariyerine devam edebilmek anlamına geliyor. Akademinin ülkemiz adına böyle büyük bir başarıya imza atması Türk aşçılığı için büyük önem arz ediyor.

 

Profesyonel Aşçılık Eğitimi

 

Akademi geleceğin şeflerini, teknikler üzerinden dünya mutfağını öğreterek, yaptığını ifade edebilecek ve bilinçli olacak şekilde yetiştiriyor. Aşçılığı mesleğe dönüştürmek ve inovatif yaklaşımlar ile kendini geliştirip, uluslararası standartta mesleğe ve sertifikaya sahip olmak isteyenler için yeni dönem eğitim Haziran’da başlıyor. Son teknoloji ile donatılmış mutfaklarında U düzen mutfak yapısında bireysel çalışılan istasyonlarda butik eğitim veren akademi, eğitmen şeflerin öğrenciler ile bire bir ilgilenmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler, eğitmenleri ve anlatılanları kolaylıkla görüp uygulayabiliyor.

DİĞER HABERLER
İthal edilen peynirin yüzde 70'ini durdurduk

 

Teknikten tarife giden bir eğitim şekli benimsenen akademide, her konu detayları ile kullanılacak ürünlerin nereden geldiği bilgisine kadar inilerek işleniyor. Örneğin etin ilk önce genel özellikleri ve hayvanın hangi bölümünden geldiği öğreniliyor, hangi özelliklere sahip ve hangi teknikler ile örtüşebilecek yapılar olduğu öğretiliyor. Bunun başlangıcı olarak da, öğrenciler ile öncelikle büyük kasaphanelere girilip, hayvanın bölümlerinin yerinde incelenmesi ile işe başlanıyor, eğitim mutfaklarına ve teori devamlılığı ile pratiğe taşınıyor. 4 aylık eğitimin sonunda öğrenciler, dünyanın önde gelen otellerinin mutfaklarında akademi tarafından 4 aylık staja yerleştiriliyor.

*Bir dönemde maksimum 15 kişi alan ve birebir, butik eğitim veren akademinin hafta içi eğitimleri 12 Haziran, hafta sonu eğitimleri ise 17 Haziran’da başlıyor.

Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik Eğitimi

 

Ezberci bir eğitim yerine, işe temeli anlatarak başlayan Chef’s Table Mutfak Akademisi, konu kakao ise kakao ağacından çekirdeğin hikayesi ile işe başlayıp, çikolatanın vücut ısısından nasıl etkilendiğine varan deneysel yönlerini irdeleyerek her konuyu işliyor. En son teknoloji ile donatılmış mutfakları ve butik eğitim vermesi ile akademi, eğitmen şeflerin öğrenciler ile bire bir ilgilenmesine olanak sağlıyor. Öğrenciler eğitmenleri ve anlatılanları kolaylıkla görüp, takip edebiliyor.

DİĞER HABERLER
Türkiye-Ukrayna Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey 3. Toplantısı

 

Dünyadaki son trend ve teknolojileri uygulamalı olarak işleyerek öğrenen öğrenciler derin donanımlı olarak mezun oluyorlar. 4 aylık eğitimin sonunda öğrenciler, dünyanın önde gelen otellerinin mutfaklarında akademi tarafından 4 aylık staja yerleştiriliyor.

 

* Bir dönemde maksimum 12 kişi alan ve birebir, butik eğitim veren akademinin Hafta içi eğitimleri 12 Haziran, hafta sonu eğitimleri ise 17 Haziran’da başlıyor.


31 Mayıs 2017. 11:16
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x