Organik Tarım İkiye Katladı


Organik tarımda üretim bir önceki yıla oranla yüzde yüz arttı.

 

Üreticiler, zahmetli ve maliyetli olmasına karşın günden güne organik tarımı seçiyor.

 

Geçen yıl 42 bin çiftçi, organik 190 bin ton meyve, 92 bin ton buğday ve 29 bin ton sebze üretti.   Organik tarımın tercih edilmesindeki en önemli etken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın sağladığı destekler.   Organik ürün ihracatından yaklaşık 15 milyon 500 bin dolar elde eden Türkiye, dünyaya en çok zeytin, elma ve pamuk ihraç ediyor.

 

Bakanlık, organik tarıma geçmek isteyen çiftçilere danışmanlık hizmeti veriyor. / trt


Yazan - 10 Kasım 2012. Kategori TARIM, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x