Ortadoğu, piliç döneri çok sevdi


 

Uygun fiyatıyla tercih sebebi olan piliç döner, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden de yoğun talep görüyor. Piliç, her ülke için farklı baharatlarla ihracat ediliyor

 

 

 

TOLGA ALBAY AA

 

Türkiye’de uygun fiyatıyla tercih edilen piliç etiyle döner türlerine Ortadoğu ve Körfez ülkeleri yoğun ilgi gösteriyor.

 

Piliç eti üretiminde dünyanın 8’inci, ihracatında ise ilk 5’i içinde yer alan Türkiye’nin bütün ve parça piliçlerin yanı sıra işlenmiş ürünlerde de hızla büyüdüğü belirtildi.

 

İlk tercih işlenmiş piliç

 

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESD-BİR) Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, şehirleşme ve kadın çalışan sayısının artmasıyla daha hızlı yapılan yemek türlerinin tercih edildiğini, ileri işlenmiş piliç ürünlerinin de ilk tercihlerden biri olduğunu söyledi. Artık market raflarında bütün piliç görülemediğini belirten Abalıoğlu, Türkiye’nin de bu süreci gelecek 10 yıl içinde yaşayacağını söyledi.

 

Yüzde 50 pazar payı

 

Abalıoğlu, “Kadınlar çalışma hayatında daha çok yer aldığı için pratik ürünlere olan ihtiyaçta artıyor. Genelde soslanmış, porsiyonu  küçültülmüş ya da pişirilmiş ürünler var. Türkiye’de de mevcut büyüme hızlarına bakarak ileri işlenmiş pazarın yüzde 40-50 paya ulaşabileceğini söyleyebiliriz. Bu sene ilk 5 ayda piliç etindeki büyümemiz yüzde 22 olarak gerçekleşti. Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde piliç döner çok sevildi.  Her pazar için ayrı baharatlarla soslayarak ürünü gönderiyoruz. Örneğin Suudi  Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri limonlu ve bol baharatlı ürün istiyor” dedi.

 

İhracatın yıldızı

 

İşlenmiş ürünler içinde tavuk dönerin en hızlı artan ürün olduğunu belirten Abalıoğlu, 200 gramlık pakette sunulan hazır dönerin yaklaşık 4 liraya satıldığını, pratik, ucuz ve lezzetli bir seçenek olduğu için tercih edildiğini söyledi. Abalıoğlu, ürünün ihracatın da yıldızı olduğunu kaydetti.


Yazan - 24 Haziran 2017. Kategori MANŞET, KÜMES HAYVANCILIĞI, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x