Para, ekmek, tahıl, et ve balığa gidiyor


kuru-fasulye

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı.

Hanehalkı Bütçe Araştırması’nın 2015 yılı sonuçlarına göre; toplam tüketim harcamasının yüzde 20,2’sini gıda ve alkolsüz içecekler oluşturdu.

Gıda ve alkolsüz içeceklere yapılan harcamalarda en büyük paylar yüzde 19,1 ile ekmek ve tahıllar ile et ve balık gruplarına ait oldu.

Harcamaların yüzde 15,9’u sebze, yüzde 14’ü süt, peynir ve yumurta, yüzde 10,4’ü ise meyvelerden oluştu.

Gıda ve alkolsüz içecek harcamalarında en düşük paylar yüzde 2,9 ile kahve, çay ve kakao, yüzde 3,2 ile diğer gıda ürünleri, yüzde 3,9 ile de alkolsüz içecekler grubuna ait oldu.

Düşük gelirliler gıdaya daha fazla pay ayırıyor

Araştırma sonuçlarına göre, en düşük gelirli birinci yüzde yirmilik dilimdeki haneler, gıda ve alkolsüz içecek harcamalarına yüksek gelirli hanelerden daha fazla pay ayırdı. 2015 yılında en düşük birinci yüzde yirmilik gelir diliminin gıda ve alkolsüz içeceklere ayırdığı pay yüzde 30,2 iken; en yüksek yüzde yirmilik gelir dilimde yüzde 14,6 oldu.

Kaynak: Hanehalkı Tüketim Harcaması, 2015


Yazan - 11 Ekim 2016. Kategori MANŞET, EKONOMİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x