Prof. Dr. Bülent Nazlı: İthal ette domuz tehlikesi var.

Sabahattin Zaim Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Nazlı, et ithalatı ile ilgili endişelerini paylaştı.

 

Milli Gazete’nin haberine göre İthal löp etlerde domuz eti bulunabileceğini dile getiren Prof. Dr. Nazlı, “Löp etin kontrolü ve denetimi zor. Yaban domuzunun eti löp et haline getirilse sığır etinden ayırt etmek çok zor” dedi.

 

Et ve Süt Kurumu‘nun yapacağı 300 tır löp et ithalatı hakkında konuşan Prof. Dr. Bülent Nazlı: “Löp etten hiçbir zaman hayvanın türünü, yaşını, cinsiyetini anlayamazsın. Yaban domuzunun eti löp et haline getirilse sığır etinden ayırt etmek çok zor. Öte yandan gelecek olan löp etlerin ne zaman kesildiği, ne zaman dondurulduğu, ne kadar bekletildiği de belli değil. Bu sebepler düşünüldüğünde löp et ithalatı kesinlikle doğru değil. İthal löp et ciddi sağlık sorunlarını da birlikte getirebilir” dedi.

 

Açıklamasına devam eden Prof. Dr. Nazlı: “Eğer ithalata mecbursak, eti karkas olarak almamız lazım. Çünkü karkas etten hayvanın yaşı, cinsi, ne zaman kesildiği belli oluyor. Bir de şöyle bir tehlike var; hasta bir hayvanın eti diğer löp etlerin arasına karışsa bunu nasıl tespit edeceksin?” ifadelerini kullandı.

 

Et ithalatını tavsiye etmeyen Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ ise , “Löp eti kimin kestiği belli mi, nasıl kestiği belli mi? Değil. Et ithalatı her zaman soru işaretleri taşır. Bu löp etin satıcısı da, alıcısı da aylar öncesinden bellidir. Löp et her türlü tehlikeye açık. Ben yemem de, yedirmem de” şeklinde konuştu.

 

 

-Kaynak: Milli Gazete

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=129805

Yazan - Eki 8 2018. Kategori GIDA, HAYVANCILIK, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |