Selışık: Nüfus artışı nedeniyle tarımsal üretime olan ihtiyaç artacak


FAO Türkiye Temsilcisi Yardımcısı Ayşegül Selışık, önümüzdeki yıllarda tarımsal üretime ihtiyacın artacağını, bunun için daha verimli üretim tekniklerinin kullanılması ve küçük çiftçilerin finans ve teknolojiye erişimlerinin artması gerektiğini vurguladı. 

 FAO Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Agro Tv’de yayınlanan “Agro TV ile Günaydın” programına katıldı. Sürdürülebilir beslenme ve gıda inovasyonu temasıyla 10 – 11 Ekim’de düzenlenecek olan Start in Bodrum isimli organizasyon konusunda izleyicileri bilgilendiren Selışık, söz konusu etkinliğin Dünya Gıda Günü’yle yakın tarihlerde yapılacağını hatırlattı.

Dünyadaki açlığın arttığının altını çizen Selışık, COVİD-19’un bu olumsuz tabloyu daha da ağırlaştırdığını ifade etti. Tarımsal üretimi olumsuz etkileyen faktörlere değinen ve küçük aile çiftçilerinin finans ve internet hizmetlerine erişimlerinin sınırlı olmasının tarımsal faaliyeti kötü etkilediğinden söz eden Selışık, önümüzdeki 10 yıllarda nüfus artışı nedeniyle tarımsal üretime olan ihtiyacın artacağını da vurguladı. Bu noktadan hareketle, tarımsal üretimde verimin artırılması gerektiğini, bunun da ancak teknolojik yöntemlerin kullanımıyla mümkün olacağını söyleyen Selışık, küçük aile çiftçilerinin de bu yöntemleri kullanabilmeleri için desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Programda, FAO – Türkiye ilişkilerine de ışık tutan Selışık, Türkiye’nin FAO’ya desteğine ve FAO’nun Türkiye’deki faaliyetlerine değinerek, özellikle FAO – Türkiye Ortaklık Programı konusunda izleyicileri bilgilendirdi. Selışık, FAO – Türkiye Ortaklık Programı sayesinde Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanındaki tecrübesini Orta Asya ülkelerine aktardığını ifade etti.

DİĞER HABERLER
Giresun'da kış mevsimi hayvan sağlığı saha çalışmalarına engel olamıyor

4 Ekim 2020. 20:54
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x