Şenpiliç, Çiftlikten Sofraya’ya çiftlikte bir gün geçirmeye davet ediyor…

Sosyal medyada paylaş.

 

 

PİLİCİN HİKAYESİ ‘ÇİFTLİKTEN SOFRAYA’DA

www.ciftliktensofraya.net

 

 

Şenpiliç, tüketicilerini Çiftlikten Sofraya web platformuyla

 pilicin sofralara ulaşmadan önceki kat ettiği uzun yolculuğa eşlik etmeye davet ediyor

 

Türkiye’de beyaz et sektörünün lider ve öncü şirketi Şenpiliç, tüketicilerinin satın aldıkları ürünlerin kendileri, aileleri ve özellikle çocukları için ne kadar sağlıklı ve güvenilir olduğunu bilme, piliçlerin hangi koşullarda yetiştirildiğini, üretim süreçlerinin nasıl ilerlediğini öğrenme isteğini, hazırladığı Çiftlikten Sofraya online platformuyla karşılıyor.

Bunun tüketicilerin en doğal hakkı olduğuna inanan Şenpiliç, doğal kaynaklara, çevreye ve diğer canlılara zarar vermeden, ekonomik ve toplumsal değerleri koruyan sürdürülebilir üretim yaptığını anlatmak için harekete geçti. Akıllardaki sorulara bilimsel veriler ışığında cevap sunan Çiftlikten Sofraya adında bir mikro siteyi yayına aldı. Piliç etinin sofralarımıza ulaşmadan önceki tüm süreçlerini tüketicilerle paylaşmak amacıyla çiftliklerinin kapılarını açtı. Çiftlikten Sofraya web platformuyla piliç hakkında merak edilenler ve yanlış bilinen tüm soruları video ve infografik içeriklerle yanıtladı.

Şenpiliç, Çiftlikten Sofraya’ya çiftlikte bir gün geçirmeye davet ediyor…

Şenpiliç damızlık çiftliklerinde başlayan pilicin yolculuğu, yumurtaların çıkımı ile birlikte kuluçkahanede devam ediyor. Kuluçkahanede 21 günlük civciv çıkım sürecinden sonra ise civcivler çiftçilere teslim ediliyor. Burada civcivlerin büyüyüp serpilme süreci başlıyor ve 2-2.5 kilogramlık piliçler olduklarında kesimhaneye ve sonrasında da Şenpiliç dağıtım ağı vasıtasıyla sofralara varıyor.

Piliç etinin sofralara ulaşmadan önceki tüm süreçleri için hazırlanan açıklayıcı videolara Çiftlikten Sofraya platformundan ulaşılabiliyor. Tüketiciler, sağlıklı, lezzetli ve ekonomik bir yemek olan piliç etiyle ilgili akıllarına takılan tüm soruların bilimsel yanıtlarını platformda bulabiliyor.

Şenpiliç Hakkında

Şenpiliç’in temelleri, 1978 yılında Haşim Gürdamar’ın Gebze’de kurduğu yetiştirme çiftliğiyle atıldı. Şenpiliç bugün, 320 bin tonluk piliç eti kapasitesi ve 1,8 milyar TL’yi aşan cirosuyla Türkiye’nin en büyük entegre piliç eti üreticisidir. 24 damızlık çiftliği, 2 kuluçkahane, 2 yem fabrikası, en son teknolojik donanımlara sahip Söğütlü ve Alifuatpaşa kesimhaneleri ve ileri işlem fabrikasıyla faaliyet gösteriyor. Geniş satış ağı aracılığıyla Türkiye’nin 81 iline günlük olarak piliç eti dağıtım ve satışını yapıyor. Türkiye’nin ‘En büyük ilk 100 sanayi kuruluşu’ içinde 69. sırada yer alan ve %15 pazar payıyla Türkiye’de piliç eti sektörünün lideri olan Şenpiliç, Irak, Libya, Rusya, Gürcistan, Afrika, Uzakdoğu, Körfez Ülkeleri ve Türki Cumhuriyetleri’ne yılda 30.000 tona yakın ihracat gerçekleştiriyor.


Sosyal medyada paylaş.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=127532

Yazan - May 11 2018. Kategori MANŞET, KÜMES HAYVANCILIĞI, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |