Su ürünleri üretimi %25,1 arttı


b(185)

 

Su ürünleri üretimi 2015 yılında %25,1 arttı

 

Su ürünleri üretimi 2015 yılında bir önceki yıla göre %25,1 artarak 672 bin 241 ton olarak gerçekleşti. Üretimin %51,4’ünü deniz balıkları, %7,7’sini diğer deniz ürünleri, %5,1’ini iç su ürünleri ve %35,8’ini yetiştiricilik ürünleri oluşturdu.

 

Su ürünleri avcılığı 2015 yılında %42,9 ve yetiştiricilik %2,2 arttı

 

Avcılıkla yapılan üretim 431 bin 907 ton olurken, yetiştiricilik üretimi ise 240 bin 334 ton olarak gerçekleşti. Deniz ürünleri avcılığı bir önceki yıla göre %49,5 artarken, iç su ürünleri avcılığı %5,4 azaldı.

21720_img_1_55_23.06.2016337867736

Yetiştiricilik üretiminin %42,2’si iç sularda, %57,8’i denizlerde gerçekleşti.

 

Deniz ürünleri avcılığı ile yapılan üretimde ilk sırayı %60,8’lik oran ile Doğu Karadeniz Bölgesi aldı. Bu bölgeyi %19,8 ile Batı Karadeniz, %8,9 ile Ege, %8 ile Marmara ve %2,5 ile Akdeniz Bölgeleri izledi.


Yazan - 23 Haziran 2016. Kategori MANŞET, HAYVANCILIK, SU ÜRÜNLERİ. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x