Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Şubat 2014


10_24_2012ek2
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,7 azaldı
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,9 artış, inek peyniri üretimi %0,1 azalış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %10,7 artış gösterdi.
Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre, 2014 yılı Şubat ayında yoğurt üretimi bir önceki aya göre %3,4 azalış, ayran üretimi ise bir önceki aya göre %0,5 artış gösterdi.
Mevsim ve Takvim Etkisinden Arındırılmış Toplanan İnek Sütü, Şubat 2014
 1
Takvim etkisinden arındırılmış toplanan inek sütü miktarı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %9,9 arttı
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; ticari süt işletmeleri tarafından üretilen içme sütü miktarı 2014 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %2,1 artış, inek peyniri üretimi %7,9 artış, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise %55,6 artış gösterdi.
Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; yoğurt üretimi 2014 yılı Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,4 artış, ayran üretimi ise bir önceki yılın aynı ayına göre %11,6 artış gösterdi.
Takvim Etkisinden Arındırılmış Toplanan İnek Sütü, Şubat 2014
 2
Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı %3,53, protein oranı ise %3,26 olarak tespit edildi.
Tablolar
Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 13 Mayıs 2014’tür.

DİĞER HABERLER
Rusya 72 ton beyaz eti Türkiye’ye geri gönderdi
10 Nisan 2014. 10:48
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x