Teksüt, ihracat yaptığı ülke sayısını 9’dan 14’e çıkardı

 Teksüt, ihracat yaptığı ülke sayısını 9’dan 14’e çıkardı

Teksüt’ün ihracat haritasına Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya eklendi

 

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri kuruluşu olarak faaliyet gösteren Teksüt, ihracat açısından verimli bir yılı geride bıraktı. 2017’ye girerken ihracat ağına Tayvan’ı ekleyen ve ülke sayısını dokuza yükselten Teksüt, 2018’e girerken ülke sayısını yüzde 50 arttırarak 14’e çıkardı.

 

2017’nin ikinci yarısında Katar ve Ürdün eklenmişti. 2018 başı itibarıyla da Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya, Teksüt’ün ihracat haritasına dahil oldu. Teksüt’ün ihracat haritası böylece şu ülkelerden oluştu: Amerika Birleşik Devletleri, Tayvan, Kosova, Libya, Kuveyt, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan, Türkmenistan, Katar, Ürdün, Suudi Arabistan, Somali ve Moritanya.

Bu ülkelere başta beyaz peynir olmak üzere kaşar, krem, labne, lor ve sürülebilir beyaz peynir, koyun peyniri, süzme peynir, çubuk, misket, hellim, tulum peyniri ve tereyağı gibi en az 15 çeşit süt ürünü ihraç ediliyor. “Ülke sayısıyla birlikte bu ülkelerdeki hacmimizi de arttırmak istiyoruz” açıklamasını yapan Teksüt Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Arınık, “İlk aşamada ciromuzun en az yüzde 10’unu ihracattan elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ortadoğu’yu önemsiyoruz

Ortadoğu ve Kuzey Afrika coğrafyasında Türkiye açısından önemli fırsatların bulunduğuna dikkat çeken Arınık, “Bölge karışık gibi görünmekle birlikte buradaki ülkelerde yoğun nüfus ve kaliteli ürünlere yönelik bir arayış söz konusu. Dolayısıyla Teksüt olarak 2017’de bu bölgelere yoğunlaştık ve yoğunlaşmaya devam edeceğiz” bilgisini paylaştı.

 

20 yıldır ABD’ye ihracat yapıyor

1997’’den bu yana düzenli olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracat yapan Teksüt, geçen yılın başında da AB ülkelerine süt ürünleri ihraç edebilme izni alan sayılı Türk firmalarından biri olmuştu.

Türk süt ürünleri sektörü iyi işler yapıyor

Türkiye süt ürünleri sektörünün son derece kaliteli işlere imza attığını ve çarpıcı gelişme içinde olduğunu aktaran Cevdet Arınık, “Süt üretimi son 5 yıl içinde 12 milyon tondan 19 milyon tona çıktı. Ürün çeşitliliği giderek artıyor. İçeride olduğu gibi dışarıda ve özellikle de yakın coğrafyalarda daha sağlıklı toplumlar için süt ve süt ürünleri tüketimini arttırmalıyız” diye konuştu.

Teksüt hakkında

Türkiye’nin en köklü süt ve süt ürünleri firması olan Teksüt, 1956 yılında Balıkesir’in Gönen ilçesinde kuruldu. Üretimini yine Gönen’de 80 bin metrekare üzerine kurulu modern fabrikasında sürdüren Teksüt, günde 550 ton süt işleyerek, beyaz peynirden kaşara, yoğurttan tereyağına, labne peynirinden ayrana dek 8 kategoride 40’ı aşkın ürün sunuyor. İstanbul Sanayi Odası’nın ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşları (2016)’ listesinde 404’üncü sırada yer alan Teksüt, ‘adıyla da tadıyla da tek’ olmaya odaklanıyor. Ayrıntılı bilgi ve ürün portföyü için: www.teksut.com

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=124828

Yazan - Oca 10 2018. Kategori HAYVANCILIK, MANŞET, SAĞLIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |