Türk baklavasına ‘standart’ geldi


292552_10150897480902081_1961605112_n

 

 

 

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantepli baklava üreticileriyle hazırlanan “Türk Baklavası Standart Tasarısı” kabul edildi

 

Gaziantep Sanayi Odası’ndan (GSO) yapılan açıklamaya göre, TSE Başkan Vekili Mehmet Fahrettin Önder ve  teknik kurul üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda, tasarı karara bağlandı. Böylece TSE, Türkiye genelinde uygulanacak “Türk Baklavası Standardı” yayımlanmış oldu.

 

Toplantı öncesi yapılan resepsiyona katılan GSO Başkanı Adil Konukoğlu, oda olarak Gaziantep Baklavası’nın uluslararası coğrafi işaret tescilini 2013 yılında Avrupa Birliği’nden (AB) aldıklarını hatırlattı.

 

Bunun Türkiye’den alınan ilk ve tek tescil olduğuna işaret eden Konukoğlu, “Şu anda Türk baklavası olarak standartları belirledik. İnşallah bundan sonra Türkiye’nin her noktasında TSE belgesi alan bütün arkadaşlar, standartlara uygun olarak baklavayı üreterek halkımıza sunacaklar. Bundan dolayı çok mutluyuz. Tek arzumuz var, dünyada baklavayı her ülkeye taşıyabilmek” dedi.

 

Bu nedenle baklavanın kendine özgü üretim metodu ve malzemelerin korunması, sektörün geleceği için önemli rol oynadığını belirten Konukoğlu, TSE yetkililerine, Türk baklavası standardı getirecekleri için sektör adına teşekkür etti.

 

Konukoğlu, standardın uygulanmasının, sektörün genelinde baklava kalitesinin korunması ve genç kuşaklara aslına uygun olarak aktarılması açısından büyük önem taşıdığının altını çizdi.


Yazan - 19 Şubat 2015. Kategori MANŞET, GIDA, MAGAZİN. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x