Türk yemekleri Kanada’da tanıtıldı

45544372_NarApW0CrmFaKvkGScA1plAWB6pmzeO0tj7E2ildBGk

 

 

 

 

Türk aşçıları, “Sial Canada 2015 Fuarı”nda açılan stantta, bulgur, makarna ve bakliyat ürünlerinden oluşan ve sürekli değişen menü hazırladı

 

 

 

Kanada’da düzenlenen “Sial Canada 2015 Fuarı”na katılan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu (MBTG), açtığı stantta Türk yemeklerini tanıttı.

 

 

MBTG Başkanı Surur Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Türk aşçıların, 15’incisi düzenlenen fuar süresince bulgur, makarna ve bakliyat ürünlerinden oluşan ve sürekli değişen bir menü hazırladığını belirtti.

 

 

Türk yemeklerinin, fuara katılan 2 binin üzerindeki ziyaretçiye ikram edildiğini kaydeden Aydın, “Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Kanada’daki standımız da ilgi gördü. Aşçılarımız tarafından hazırlanan birbirinden lezzetli yemeklerden tadan Kanadalılar gerekse farklı ülkelerden gelen konuklar ürünlerimizi çok sevdi” ifadelerini kullandı.

 

 

Aydın, fuarda ürün tanıtımlarının yer aldığı İngilizce broşür dağıtarak tanıtım faaliyetinde bulunduklarını da vurguladı.

 

Kanada’nın dünyanın en büyük tüketim pazarlarından biri olduğunu aktaran Aydın, şunları kaydetti:

 

“Türkiye ile Kanada arasındaki ikili ticaret hacmi de istikrarlı bir artış eğilimi izlemektedir. Bu ülkeyle Türkiye arasındaki dış ticaret dengesi ilk defa 2012’de ülkemiz lehine gelişmeye başladı. Kanada’ya ihracatımızın yüzde 15’ini tarımsal ürünler oluşturmaktadır. Kanada pazarının ülkemiz ihraç ürünleri açısından potansiyeli yüksek ve bu avantajı değerlendirmek istiyoruz.” AA

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=77184

Yazan - Haz 30 2015. Kategori ETKİNLİKLER, GIDA, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |