Türkiye’deki Domuz Eti Ağırlıklı Ölümler Sorgulanıyor


CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes’in soru önergesini cevaplayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 10 yılda 366 kişinin domuz eti yiyerek hastalandığını, bu kişilerin İzmir ve Antalya’dan olduğunu açıkladı.

 

Bakan Akdağ İstanbul Milletvekili İhban Özkes’e verdiği cevapta,bilinerek veya bilinmeyerek yenilen domuz eti  ile yapılan çiğköftenin tehlikeli bir hastalık olan “Trişinelloz Epidemisi” ye sebeb olduğunu dile getirdi.

 

Bunun neticesi olarak son geçtiğimiz 10 yılda Antalya’da 8,İzmir’de ise 357 kişinin bu hastalığa                 yakalandığını söyledi.Tekirdağ’da ise bir kişinin buna benzer teşhisin konduğunu işaret etti.

 

Sağlık Bakanı Recep  Akdağ, “Trişinelloz Epidemi” hastalığının, Türkiye’de halk sağlığı için bir problem yaratmadığını belirtirken, kişilerin sorumsuz davranışı ve yanlış beslenme anlayışı sonucu ortaya çıktığını söyledi.

 

MİLLİ PARKLARDAKİ DOMUZLAR DENETLENEMİYOR

 

Av yasağı olduğu için büyük oranda üreyen domuzlar Tekirdağ,Antalya ve İzmir’de bulunan Milli parklarda sorun haline geliyor.Bu parklardaç yasak avlanan domuzlar bir şekilde tüketicilerin masalarına yemek olarak geliyor ve buylece büyük sorunlar yaşanıyor.Adı geçen bu yörelerde yılın çeşitli zamanlarında sürek avı yapılarak bu domuz üremesinin önüne geçilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar bakanlığın bu konu üzerinde durması gerektiğini söylediler.

 


Yazan - 10 Aralık 2012. Kategori HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x