Ülkemizde küpe ve aşı uygulamaları


Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi bir bildiri yayımlayarak ülkede uygulanacak olan küpe ve aşı ile ilgili olarak bir bildiri yayımladı.“Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolleri Genelgesi”  ile ilgili olarak Veteriner Hekimleri Odası Başkanlıklarına bir genelge yayınlayarak uygullamalarda  takip edilecek yolu gösterdi.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği  Merkez Konseyi Başkanı Dr.Mehmet Alkan imzası ile gönderilen bildiri şöyle;

VETERİNER HEKİMLERİ ODASI BAŞKANLIĞINA  

Bu yılın “Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolleri Genelgesi” yayımlanmış olup, bu genelge hayvanların kimliklendirilmesi amacıyla büyükbaş ve küçükbaşta küpe uygulamaları ile hayvan hastalıkları mücadele programları çerçevesinde uygulanacak olan koruyucu aşılamaların serbest veteriner hekimler tarafından yapılmasına imkan vermektedir.

Bu uygulamalar hayvan sağlığı, halk sağlığı ve gıda güvenliği açısından önemlidir. Türk Veteriner Hekimleri Birliği ülke genelinde 55 Bölge Odası 6.000 dolayında serbest veteriner hekim üyesi ve bunlara ait araç filosu ile bu uygulamaların tümünü ülke genelinde yapabilecek bir kapasiteye sahip en yetkin kurumdur. Bu nedenle bu uygulamaların bölge odalarımızın iyi bir organizasyonu ile serbest veteriner hekimler tarafından yapılması, hayvan sağlığı ve halk sağlığına da önemli katkılar sağlayacaktır.

DİĞER HABERLER
Tavuk gübreleri için yeni bir proje daha tanıtıldı

Bu amaçla veteriner hekim odaları muayenehane sahibi serbest hekimlerle görüşerek gerekli organizasyonları yapmalı ve gerekli girişimlerde bulunmalıdır.

Bilindiği gibi, Veteriner hekim odalarının 6343 sayılı kanun çerçevesinde yapacağı işler ve gelirleri belirlenmiştir. Oda görevleri ve gelirleri içerisinde ticari faaliyet yer almamaktadır. Ancak yukarıda konu edilen küpe uygulamaları ve aşılama çalışmalarının bölge odası tarafından organize edilmesi halinde bu bir ticari faaliyet çerçevesinde yürütülecektir. Bu ticari faaliyetler kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinde “İktisadi İşletme” üzerinden yürütülebilmektedir. Bu nedenle bu organizasyonların bölge odaları tarafından yürütülebilmesi için iktisadi işletme kurmaları gerekir.

İktisadi işletme kurulması çok fazla prosedür gerektirmemektedir. Oda yönetim Kurulu tarafından bir karar alınması, tutulacak defterlerin noterden onaylatılması ve vergi dairesine müracaat yeterli olmaktadır. Ancak; İşlemlerin ve muhasebe kayıtlarının profesyonel muhasebeci marifetiyle yürütülmesi uygun olacaktır.

Küpe ve aşı uygulamaları için serbest veteriner hekimlerle görüşmelerin yapılarak mutabakat sağlandığı takdirde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerin yapılması hususunda gereğini rica ederim.

Dr. Mehmet ALKAN  

Türk Veteriner Hekimleri Birliği  Merkez Konseyi Başkanı  

Alınacak Karar örneği:  “…. Veteriner Hekimleri Odası İktisadi İşletmesi” adı altında bir iktisadi işletme kurulması ve bununla ilgili gerekli müracaatların yapılması kararlaştırılmıştır.

DİĞER HABERLER
Van Gölü sahilinde balık ekmek keyfi

Onaylatılacak Defterler  -Yevmiye Defteri – Defteri Kebir – Envanter Defteri – Günlük Kasa Defteri


27 Ocak 2012. 15:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x