Ulusal Kırmızı Et Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Ulusal Kırmızı Et Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda yönetim ve denetim kurulu üyeleri seçildi. Toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan, Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Sadık Küçükgünay, Alım ve Üretim Daire Başkanı Muhlis Atay, Bakanlık bürokratları Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Dr. Ahmet Yücesan ve Konsey üyeleri katıldı.
Genel Kurul’da Et ve Süt Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Sadık Küçükgünay Kamu Alt Grubundan Yönetim Kurulu Üyesi, Et ve Süt Kurumu Piyasa İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mediha Üstün yedek üye seçildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, sektöre ilişkin politikaların
belirlenmesinde ilgili paydaşlarla her aşamada istişare ettiklerini, kamuoyuyla paylaşmadan adım atmadıklarını söyledi.
Kırmızı et sektörünün, tüketici dernekleri ve medyanın yakından izlediği bir sektör olduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Pakdil, eleştirilerin hedefi olmamak için üretimin mutlaka kurallara uygun yapılması gerektiğini kaydetti.
Pakdil, Bakanlık olarak gerekli denetimleri yaptıklarını ancak bunun sadece sonuç takibi açısından önemli olduğunu söyledi. Konuşmasında üretimin toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Pakdil, “Bize sağlanan tüm imkânları çiftçimize aktarma çabası içindeyiz. Coğrafyamız, yağmurumuz, suyumuz bize ne sunuyor? Bu şartlarda en ekonomik, en fazla üretimi nasıl yaparız? Üzerinde durmamız gereken nokta budur. El birliğiyle, elimizdeki potansiyelle en fazla üretimi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Pakdil, hayvan sağlığı konusunun da önemli olduğunu belirterek, şap hastalığı nedeniyle sektörde ciddi ekonomik kayıp görüldüğünü kaydetti. Şap Enstitüsü’nün şimdiye kadarki aşılardan daha kaliteli aşıyı, fazlasıyla ürettiğine dikkati
çeken Pakdil, “Bir tek aşısız hayvan kalmasın. Hedefimiz Anadolu’yu Trakya’nın statüsüne kavuşturmak. Elimizdeki silahlar iyi. Bu silahları kullanma becerimiz bizi hedefe götürecek. Önceliğimiz sığırda ancak talep olduğunda küçükbaş için de aşı üretebiliriz.” dedi.
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı (UKON) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yücesan da, kırmızı et sektöründe etkin, sürdürülebilir hayvancılık politikalarının geliştirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini, sektörün gelişmesine, üreticinin desteklenmesine, piyasada fiyat istikrarının sağlanmasına katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunduklarını anlattı.
9 Nisan 2014. 18:39