Ulusal Kırmızı Et Konseyi’ne Yeni Başkan
Türkiye Kırmızı Et Sektörünü Temsil eden Ulusal Kırmızı Et Konseyi geçen hafta gerçekleşen Genel Kurulun ardından ilk Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirdi.
Ulusal Kırmızı Et Konseyinin 9 Ekim 2012 tarihinde yaptığı genel kurulda seçilen yönetim kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi. 12 kişiden ve 4 alt gruptan oluşan yönetim kurulunda; Başkanlığa Dr. Ahmet Yücesan, Başkan Vekilliğine Fazlı Yalçındağ, Muhasip Üyeliğine de Özer Türer seçildi.
Toplantı sonunda Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin yeni Başkanı Dr. Ahmet Yücesan şunları söyledi:
“Konseyimizin 23 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında kurulumuz şahsımı yönetim kurulu başkanlığına uygun görmüşlerdir. Beni yönetim kurulu başkanlığına layık gören tüm üyelerimize, şahsım ve sanayi grubundaki firma temsilcileri adına teşekkürlerimi sunuyorum.Konseyimiz yapısı itibarıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile kırmızı et sektörü arasında bir denge çubuğu vazifesi görmektedir. Konseyimizin alt grupları içerisinde yer alan sanayici, tüketici, üretici ve kamu mensupları eşit bir şekilde temsil edilmekte olup Konseyimiz Yönetim Kurulu bu bağlamda hem tüketici hassasiyetleri hem de üretici ve sanayicilerin sorunlarını dikkate alarak politikalar üretme gayreti içerisinde olacaktır.Buna binaen sektörümüzle ilgili son dönemde alınan kararlara değinecek olursak; Kurban Bayramı öncesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl için kurbanlık canlı hayvan ithal etmeme kararı, kurban pazarlarının durumu ve bugünkü fiyatlar da göz önüne alındığında çok isabetli olmuştur.Arzumuz ülkemizin kırmızı et üretiminin iç tüketimi karşılaması ve yakın gelecekte ihracata yönelik üretim yapabilir noktasına gelebilmesidir. Aynı zamanda tüketiciyi zor duruma düşürecek spekülatif hareketleri engelleme adına her zaman bakanlığın et piyasasındaki dengeyi koruma iradesini kullanması gerektiği kanaatindeyiz.”
Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:
Sanayici Alt Grubu
Dr. Ahmet Yücesan
Mustafa Albayrak
Ömer Gökhan Tuncer
Üretici Alt Grubu
Cemalettin Özden
Özer Türer
Bülent Tunç
Kamu Alt Grubu
Dr. İbrahim Özcan
Bayram Sertkaya
Mehmet Işkın
Araştırma Kurumları, Meslek Odaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Alt Grubu
Fazlı Yalçındağ
Ergün Kılıç
Erhan Akçay
Kerem Demirel Genel Sekreter
Ulusal Kırmızı Et Konseyi