Ulusal Kümes Hayvanları 2016 Kongresi 3. Gün


SERDAR KONURALP

 

Ulusal Kümes Hayvanları Kongresi 2016  3. Gün

 

07 Ekim 2016

  1. OTURUM

 

 

 

 

unnamed

 

 

Oturum Başkanları Prof. Dr. Tülin Aksoy, Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu

 

08.30-08.50 İsmail Durmuş, Sezai Alkan; Serbest sistemde yetiştirilen yerli ve yabancı ticari kahverengi yumurtacıların yumurta kalite özellikleri bakımından  karşılaştırılması

 

08.50-09.10 Emine Uruk, Fatma Yenilmez; Ayam Cemani tavuk ırkı

 

09.10-09.30 Coşkun Konyalı, Hakan Erdem, Türker Savaş; Kanatlı kırmızı akarı ile enfekte civcivlerde genotipler arası varyasyon

09.30-09.50 Musa Karaalp, V. Aksakal, S.B. Öztürk Sarıkaya, M. Elmastaş, C. Baltacı

 

 

unnamed-1

 

 

  1. Ürüşan, B. Bayram, A. Zülkadir; Standart bir diet tüketen pik dönemindeki yumurta tavuklarında elma sirkesi ve mantar sapının etkileri

 

09.50-10.10 Aşkın Güney, Sezen Özkan; Hindilerde korku ile ilişkili davranış farklılıklarının bazı et kalite ölçütlerine etkisi

 

10.10-10.30 Tartışma

 

 

10.30-10.50 Ara, Poster İncelemeleri

 

unnamed-2

 

 

  1. OTURUM

Oturum Başkanları Prof. Dr. Ömer Camcı, Prof. Dr. Güray Erener

10.50-11.10 Şahin Çadırcı; Organik yumurta üretimi ve metiyonin ihtiyacı

11.10-11.30 Hüseyin Göger, Şahnur Erdoğan Demirtaş, Şermin Yurtoğulları; Ankara

Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü’nde Barred Rock-1 ve Rhode Island Red-1 yumurtacı saf hatlar üzerinde yapılan seleksiyon çalışmalarına ait verilerin değerlendirilmesi

11.30-11.50 Aydın Altop, Emrah Güngör, Güray Erener; Katı kültür fermentasyonu

uygulanan yem hammaddelerinin kanatlı beslemede kullanılabilirliği

11.50-12.10 Doğan Narinç, Selçuk Kaplan, Eser Kemal Gürcan; Kanatlı ıslahında eklemeli olmayan gen etkileri

 

 

14606398_526597040884913_5891640890158836365_n

 

 

12.10-12.30 Tartışma

12.30-14.00 Öğle Yemeği, Poster İncelemeleri

  1. OTURUM

Oturum Başkanları Prof. Dr. Sezen Özkan, Prof. Dr. İsmail Kaya

14.00-14.20 Eser Kemal Gürcan, Doğan Narinç, Selçuk Kaplan; Japon bıldırcınlarında parametrik ve parametrik olmayan yöntemlerle elde edilen mutlak büyüme hızlarına İlişkin kalıtım derecesi tahminleri

14.20-14.40 Selçuk Kaplan, Doğan Narinç, Eser Kemal Gürcan; Etlik piliçlerde et kalitesi özellikleri üzerine etkili majör genler

14.40-15.00 Kadir Erensoy, Hakan Bayraktar, Ali Altan; Evaporatif serinletme sistemlerinin kümeslerdeki etkinliğinin analizine ilişkin bir örnek: 70.000 kapasiteli yumurtacı kümesi

15.00-15.20 Elif Babacanoğlu, H. Cem Güler; Yüksek rakımda kuluçkaya oksijen ilavesi ve yüksek kuluçka sıcaklığının etlik civcivlerin ağırlığı ve morfolojik özelliklerine etkisi

15.20-15.40 Hatice Tiryaki, H. Cem Güler; Kuluçkanın son periyodunda uygulanan düşük sıcaklığın etlik piliç embriyo/civciv ağırlığı ile kan gazları ve bazı kan iyonları üzerine etkisi

15.40-16.00 Tartışma

16.00-16.20 Ara, Poster İncelemeleri

VII. OTURUM

Oturum Başkanları Prof. Dr. Dr. Ercan Efe, Prof. Dr. Nuh Ocak

16.20-16.40 İsmail Kaya, Habip Muruz; Samsun İli tavukçuluk sektörünün durumu

16.40-17.00 Hasan Alp Şahin; Ergin Öztürk; Ham su ve etanol ekstrakt propolisin etlik piliçlerin performans ve bazı kan parametrelerine etkileri

17.00-17.20 Suna Karademir, Ahmet Uçar, Mesut Türkoğlu; Yumurta tüketimi ile ilgili yanlış algılar ve alternatif yumurta üretim sistemleri

17.20-17.40 Firdes Kılıç, Ahmet Uçar, Mesut Türkoğlu; Organik tavuk yetiştiriciliğinde önemli bazı konular

17.40-18.00 Ergin Öztürk, Emrah Güngör; Yumurta ve tavuk eti kalitesi-besleme ilişkisi

18.00-18.20 Tartışma

18.20-18.40 Ara, Poster İncelemeleri

VIII. OTURUM

DEĞERLENDİRME VE KAPANIŞ

Oturum Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir

18.40-18.50 Prof. Dr. Musa Sarıca

18.50-19.00 Prof. Dr. Rüveyde Akbay

19.00-19.20 Katılımcı görüş ve önerileri

19.20-19.40 Plaket sunumları


Yazan - 7 Ekim 2016. Kategori MANŞET, KÜMES HAYVANCILIĞI, HAYVANCILIK. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x