Uluslararası Beyaz Et Kongresi Hazırlıkları Tüm Hızıyla Devam Ediyor

10978540_1617778465107328_5593016625564595019_n

 

 

 

BESD-BİR tarafından geleneksel olarak iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Beyaz Et Kongresinin ilk ikisi, artan bir katılım ve başarıyla 2011 ve 2013 yılları baharında Antalya ilimizde gerçekleştirilmişti. 2. Uluslararası Beyaz Et Kongresi 3 farklı salonda, ülkemiz ve 13 farklı ülkeden bilim adamları tarafından 22 oturumda sunulan 65 bildiri yanında, 60 poster sunumdan oluşan içeriği ile ciddi ve yüksek kaliteli uluslararası bir kongre olma yolunda önemli bir başarıya imza atarak tamamlandı. Sektörümüzün bilim ve teknolojiyi paylaşması, yayması ve dünyaya daha güçlü entegrasyonu açısından önemli bir misyon taşıyan 2. Uluslararası Beyaz Et Kongresinde; birçok ülkeden gelen 900’e yakın katılımcıyı, aileleri ile birlikte 1400 kişiyi ağırladık.

 

2007 yılında 1.1 milyon ton olan beyaz et üretimi 6 yıl gibi kısa bir dönemde yaklaşık %75 büyüyerek 1.9 milyon tonu aşmıştır. Beyaz et üretiminin büyümesi ihracata da yansımış ve aynı dönemde büyük bir ivme göstererek tavuk eti ihracatı(tavuk ayağı dahil) 52 bin tondan %665 gibi rekor bir artışla 396 bin ton seviyesine gelmiştir. Bu haliyle Türkiye beyaz et sektörünün ülkemizde ve yurt dışında insanlarının sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmeleri açısından sağladığı katkının son derece önemli olduğu açıktır.

 

Beyaz et sektörünün arkasındaki dinamik güç ve en önemli sermaye bilim ve teknolojidir. Beyaz et sektörünü köy tavukçuluğundan ayıran temel fark 100 yıldır süregelen yoğun bilimsel araştırmalar ve teknolojinin kullanılmasıdır. Beyaz et üretim modeli tamamen klasik (doğal) ıslah yöntemleriyle elde edilen broyler piliç (etçi piliç) ve hindilerin kontrollü koşullarda, bilimsel yöntemlerle beslenmelerine dayanmaktadır.

 

11001794_1624294591122382_3786230716653751274_n

 

Dünya tavukçuluk endüstrisinde 8.sıraya gelmiş bir sektörün temsilcileri olarak ülkemize yakışan, daha kaliteli üst düzey bir kongreyi 2015 yılı Nisan ayında gerçekleştirmek üzere organizasyon ve bilim komitelerimizle birlikte çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Yine çiftlikten sofraya beyaz et üretiminin tüm yönleriyle ele alınacağı kongremizde, konusunda seçkin üst düzey bilim insanları davetli konuşmacı olarak yer alacaktır. 3.kongrede bilimsel yenilikler ve zorluklar, geleceğe yönelik sektörel gelişme stratejileri, güvenilir et üretimi yanında insanların yeterli, sağlıklı ve dengeli beslenmesi konuları da ön planda tutulacaktır.

 

Avrupa ve Ortadoğu’nun beyaz et üretim üssü konumuna ulaşan Türkiye Beyaz Et Sektörünün bilim ve teknoloji yüzü haline gelen geleneksel kongremizde, ülkemiz ve dünyadan tüm ilgilileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Yerli ve yabancı bilim insanlarının kongremize katılarak araştırmalarını, fikirlerini, önerilerini sunarak katılmalarını, hiçbir kongrede olmadığı kadar teşvik etmekte olduğumuzu bildirmekten ayrıca memnuniyet duyuyoruz.

 

16768_1617417488476759_3725363933067502007_n

 

Bilim sanayi el ele tüm dünya insanlarının yararına daha büyük başarılara imza atmak için, Beyaz et sektöründeki önemli yenilik ve değişimlerin en kapsamlı şekilde tartışılacağı seçkin bilim insanlarının katılımıyla 22-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek “3. Uluslararası Beyaz Et Kongresi”ne sizleri, tüm sektör paydaşlarını en içten duygularla davet ettiğimizi bildiririz.

Saygılarımızla.

 

Dr.Sait KOCA

Besd-Bir Yönetim Kurulu Başkanı

 

Prof. Dr. Necmettin CEYLAN

Kongre Başkanı

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=72478

Yazan - Şub 27 2015. Kategori HAYVANCILIK, KÜMES HAYVANCILIĞI, MANŞET. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |