Uluslararası Kanatlı Kongresi 2018


Dünya Bilimsel Tavukçuluk Derneği Türkiye Şubesi Uluslararası Kanatlı Kongresi 2018

 

Geleneksel olarak iki yılda bir düzenlediğimiz Ulusal Toplantılara bu yıl, genel istek üzerine uluslararası bir  nitelik kazandırılmıştır.

 

Kongre, 9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile ortaklaşa düzenlenmiştir. Toplantının Organizasyon Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu yapmıştır. Toplantıya 17 farklı ülkeden (Türkiye, Rusya, İran, Bangladeş, Irak, Pakistan, Hollanda, Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Cezayir, Hırvatistan, Güney Afrika, Tunus, Avusturya, Belçika) kıymetli bilim insanları bilimsel bildirileri ile katılmışlardır.

 

Katılan bilim insanları arasında, Derneğimizin Genel Sekreteri Dr. Roel Mulder’in yanısıra, Dünya Veteriner Tavukçuluk Derneği (WVPA) Onursal Başkanı ve WPSA Avrupa Federasyonu 10 numaralı Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Mohamed Hafez, WPSA Hırvatistan Şubesi Başkanı ve bu yıl Dubrovnik’te düzenlenecek olan WPSA Avrupa Kongresi Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Estella Pruckner-Radovčić, WPSA Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve Güney Afrika Şubesi Önceki Başkanı Prof. Dr. Rob Gous  gibi konularında dünyaca ünlü bilim insanlarının katılımı, toplantının önemini arttırmıştır. Derneğimizin Genel Sekreteri Dr. Roel Mulder’in açılış konuşması yaptığı ve Kültür Bakanlığı folklor ekiplerinin milli dans gösterileri ile renklenen ilk günkü açılış programından sonra, iki gün süren toplantıda 53 sözlü sunum ve 155 poster sunumu yapılmıştır. Değişik ülkelerden gelen bilim insanları arasında bilgi alışverişinde bulunulmuş, ileriye yönelik müşterek çalışma ortamları için zemin hazırlanmış ve güçlü dostluklar oluşturulmuştur.

DİĞER HABERLER
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen panel ilgiyle izlendi.

 

Bilimsel çalışmaların yanı sıra, toplantıda ilgi çekici sosyal programlar da yer almıştır.

Niğde ve çevresini içeren, önemli tarihi eserleri içeren gezi yerli ve yabancı konukların ilgisini çekmiştir. Gala yemeğinde sergilenen tipik Türk gecesi eğlenceleri ve kongre bitiminde, dünyaca ünlü bir tabiat harikası olan Kapadokya’ya düzenlenen gezi, katılımcılara unutulmayan anlar yaşatmıştır.

 

Kongrenin, Prof. Dr. Servet Yalçın Başkanlığında bir ekip tarafından düzenlenen bilimsel içeriği, kongrenin başarısını etkileyen en önemli unsur olmuştur.

300 kişinin katılımıyla gerçekleşen ve  kongre başarı ile sonuçlanan bu kongreden sonra,

Gelecek yıl, 23-26 Haziran 2019’da İzmir-Çeşme’de düzenleyeceğimiz “XXIV. Avrupa Tavuk ve Tavuk Eti Kalitesi Sempozyumu” ve “XVIII. Avrupa Yumurta Kalitesi ve Yumurta Ürünleri Sempozyumu” kongresinin hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız.

 

Prof. Dr. Rüveyde Akbay


21 Mayıs 2018. 14:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x