Ünlü Piliç Restaurant’ı ‘ETİBEYAZ’ ın Fast-Food savaşı Devam Ediyor…

Sağlıklı beyaz et’in ülke genelinde tanıtımı yaparak restaurant zincirleri ile tüketiciye yıllardır hizmet veren “ETİBEYAZ”ın bulunduğu semtlerde dünya markaları fast-food zincirleri tutunamıyorlar.

2001 YILI KRİZİ ETİBEYAZ’I YARATTI

Hatırlanacağı üzere 2000 yılından sonra başlayan mali kriz nedeniyle karşılığı olduğu halde çeşitli baskılar sonucu kredi verilmediği için iflas eden Mudurnu Tavukçuluk A.Ş.de çalışan Namık Öztürk ve arkadaşları istemeyerek te olsa şirketten ayrılarak arkadaşları ile birlikte yeni bir şirket kurarak beyaz et sektörüne hizmet etmeye başladılar.     

ETİBEYAZ Restaurantlarının kurucusu Namık Öztürk’ün macera dolu yaşantısı şöyle; 1980 yılında başlayan yolculuğu Mudurnu Tavukçuluk A.Ş.de devam etti.2000 yılında bu firmada çalışan deneyimli arkadaşların bir araya gelmesiyle 2001 yılında da ‘Etibeyaz’  piliç döner olarak Fatih Fevzipaşa caddesinde yolculuğa başladılar.Bu yolculukta Mudurnu Tavukçuluk A.Ş.nin yönetim kurulu üyeleri Uğur ve Oktay Türesin’in büyük katkıları unutulmuyor.

10 yıllık yolculukta kaliteli hizmet,sağlıklı ürün ve değişmeyen lezzet ile beyaz et sektörünün hizmetinde olan şirket’in semtinde hiçbir uluslar arası Fast-Food zinciri tutunamadı ve   bugünlere gelindi.

Şu anda Fatih başta olmak üzere  Üsküdar,Bahçelievler (Yayla),Güngören (Köyiçi), Küçükçekmece (Cennet) ve Avcılar’da hizmet veriliyor.

Etibeyaz Restaurant’ın kurucusu Namık Öztürk’ün kızıda bir bakıma tanınmış bir yıldız.Televizyonumuzun vazgeçilmez dizilerinden biri olarak kabul gören “Arka Sıradakiler” dizisinde Gamze rolünü başarılı bir şekilde oynayan Sinem Öztürk Namık Öztürk’ün sanatçı kızı.

Fast-Food Nedir?

Bir yemek terimi olarak Fast food, kısa sürede hazırlanmış ve hızlı bir şekilde servis edilen yiyeceklere verilen isimdir. TDK tarafından hazır yemek olarak da adlandırılmaktadır. Fast food türü tüketime Türkiye’de ayak üstü beslenme de denilmektedir.
Yol üstlerindeki büfelerde ve seyyar arabalarda hazırlanıp satılabildiği gibi, bu tür yiyeceklerin satıldığı fast food restoranları da günümüzde önemli yemek yeme mekanları haline gelmiştir ve bu restoranların büyük çoğunluğunun evlere paket servis imkânı da vardır. Günümüzde özellikle ABD’de düşük maliyetli fast food restoranlarına göre daha kaliteli servis ve mekana sahip, biraz daha fiyatların yüksek olduğu fast casual restaurant’lar da tercih edilir olmuştur.
Fast food zaman içinde “kötü gıda” ile aynı anlamda kullanılmaya başlanıştır. Hamburger tarzı fast food gıdalar, besin değerinin düşük kalori oranının yüksek oluşu, hayvansal kaynaklı doymamış yağ asitleri içermesi, aşırı tüketiminin yüksek tansiyon, osteoporoz ve obezite gibi hastalıklara yakalanma riskini artırması ve koruyucu, renklendirici gibi katkı maddeleri içermesi nedeniyle zararlı bir beslenme biçimi olarak kabul edilmektedir.

URL: http://www.ciftlikdergisi.com.tr/?p=10605

Yazan - Oca 31 2011. Kategori ET VE ET ÜRÜNLERİ, GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık

Yoruma kapalı

| Designed by Mavikedi internet Hizmetleri |