Ünü kent sınırlarını aştı


1457778221963

 

Bursa’da seyyar köfteci Cavit Sertkaya’nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlar, salça, tereyağ ve yeşilliklerle lezzetlendirdiği el büyüklüğündeki köftelerinden tatmak için şehir dışından bile müşteri geliyor.

Bursa’da, 34 yıldır köftecilik yapan Cavit Sertkaya’nın, dana, koyun ve kuzu kıymalarını karıştırarak çeşitli baharatlarla lezzetlendirdiği ve seyyar tezgahında pişirdiği el büyüklüğündeki köfteler ülkenin dört bir yanından müşteri çekiyor.

 

Sertkaya, yaptığı açıklamada, 34 yıldır köftelerini, dana, koyun ve kuzu kıymasını karıştırarak özenle hazırladığını söyledi.

 

Köftenin iyi yoğrulmasının önemine dikkati çeken Sertkaya, lezzetinin buna bağlı olduğunu belirtti.İyice yoğurduğu köftelere müşterinin isteğine bağlı baharat kattığını ve garnitür olarak da arzuya göre tereyağ, salça ve her türlü yeşilliği kullandığını anlatan Sertkaya, köfteleri doğal yöntemle müşterilerinin gözü önünde hazırladığını dile getirdi.

 

Hazırladığı köftede katkı maddesi bulunmadığını ifade eden Sertkaya, “Köfteleri insanların gözü önünde hazırlıyorum ve ne yediklerini görüyorlar. Bir kere tadan mutlaka yine geliyor. Köftemi yemek için farklı şehirlerden gelen insanlar dahi oluyor” diye konuştu.


DİĞER HABERLER
Lahmacun yarışması yapıldı
14 Mart 2016. 08:54
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x