UYUM GIDA KÖFTE-EKMEK İŞİNE GİRİYOR


Uyum Gıda Genel Müdürü Sait Koç, “Mağazalarımızın önünde özel tasarlanmış ‘köfte arabalarında’ ekmek arası köfte pişirip satacağız” dedi

Uyum Gıda, İstanbul merkezli bir perakende zinciri. 1998 yılında kurulan zincirin 28 bin metrekare satış alanına sahip 42 mağazası bulunuyor.Uyum Gıda’nın önümüzdeki günlerde ilginç bir projeye imza atacağını söyleyen Genel Müdür Sait Koç, “Mağazalarımızın önünde köfte-ekmek satmaya başlayacağız” dedi.

Köftenin 100 gram olacağını belirten Koç, “Ekmeği de özel pişirilecek. Kendi tesislerimizde üreteceğiz. Mağazalarımızın önünde özel tasarlanmış içinde soğutucusu, ızgarası olan “köfte arabalarında” pişirip, ekmek arası köfte satacağız” diye konuştu.

İnsanların zamanının giderek çok değerli hale geldiğini belirten Koç, şöyle devam etti: “Evde yemek yapma zamanı da giderek azalıyor. Gelişen tüm ülkelerde aynı süreçler yaşanıyor. Zamanın büyük kısmı işte ve yolda geçiyor. Biz sadece hayatı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Örneğin bu bağlamda, tüketiciye hazır yemek sunmayı da planlıyoruz.”

Ayşe Tüter Mutfağı

Yemek uzmanı Ayşe Tüter’in uzun yıllardır danışmanları olduğunu belirten Sait Koç, hazır yemek işiyle ilgili şu bilgileri verdi:
“Pişmeye hazır yemekleri Uyum mağazalarında Uyum’un “Ayşe Tüter Mutfağı” alt markası ile tüketiciye sunmaya başlayacağız. Kasım ayı içinde pişmeye hazır, lezzetli, hijyenik ve çok sağlıklı ürünlerden oluşan menülerle hazır yemek çeşitlerini mağazalarımızda satışa sunmayı planlıyoruz.”

DİĞER HABERLER
"Şu anda 10 bin civarında donanımlı ziraat hekimi ve veteriner sahada"

Klasik ‘tencere yemeği’ denilen et yemeklerinden oluşan bir mönü hazırladıklarını kaydeden Koç, “Bu ürünlerin hiçbirinde herhangi bir katkı maddesi kullanılmayacak, sadece yağ ve tuz bulunacak. Hangi baharatlarla kullanılabileceği, ne kadar sürede pişmesi gerektiği ve gerekli diğer tüm bilgiler, her ürünün üzerindeki etiketlerde detaylı bir şekilde anlatılacak” dedi.

Tüketicilerin bu ürünleri evlerindeki fırınlarda, her ürünün üzerinde belirtilen sürelerde pişirerek hazır hale getirebileceğini ifade eden Sait Koç, “Hazır yemek ürünlerini, taze sunabilmek için günlük hazırlayacağız” diye konuştu.

Zeytinyağlı baklava üretecek

Tüm dünyada, özellikle gelişmiş ülkelerde artık tüm marketlerde bu tür ürünlere sıkça rastlandığını söyleyen Koç, “Bu ürünler raflarda iki şekilde yer alıyor. Birincisi, bizim yaptığımız gibi çiğ, pişmeye hazır yemekler. İkincisi ise pişmiş ve soğutulmuş ürünler” dedi.

Gıda perakendecileri, tüketicinin en iyi, en kaliteli gıda ürününü en uygun fiyatla satın almasının bir garantisi olduğunu anlatan Sait Koç, “Biz buna inanıyoruz. Tüketici adına mal satın alıyor, mağazamıza koyuyoruz. Kendimizin ve ailemizin yemeyeceği bir şeyi mağazalarımızda satamayız” dedi.

Tüketicilerin Uyum mağazalarında yakın zamanda yeni tatlarla tanışacağını belirten Koç, “Şu sıralar ‘zeytinyağlı baklava’ üzerinde çalışıyoruz. Kendi tesislerimizde deneme üretimi yapıyoruz. İlk örnekler çok olumlu karşılandı” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Prof. Dr. Seydim: "Güvenli ve sağlıklı gıda için ambalaj şart"

Bir ay içinde sekiz mağaza açacak

Halka arz sırasında koydukları hedefin Uyum’un 2011 yılı sonunda yüzde 100 büyümesi olduğunu hatırlatan Sait Koç, şöyle devam etti: “Bugün itibariyle bu hedefe çok yaklaşmış durumdayız. Mağazalaşma çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor.
Önümüzdeki bir ay içinde sekiz yeni mağaza açacağız. Böylelikle mağaza sayımız 50’ye, satış alanı büyüklüğümüz de 38 bin 500  metrekareye ulaşacak.
Yılsonuna kadar beş adet mağaza daha açmayı hedefliyoruz. Onlarla birlikte satış alanı büyüklüğümüz 46 bin metrekareye ulaşacak ki böylece hedefimize de ulaşmış olacağız.”

‘Sitelerle birlikte büyüyoruz’

Uyum’un site mağazacılığına ağırlık verdiğini kaydeden Sait Koç, “İstanbul’un birbiri ardına toplu konutların ve sitelerin inşa edildiği gelişim bölgelerinde büyüyoruz. Bir başka deyişle Uyum Gıda, İstanbul’un gelişmesiyle uyumlu bir büyüme gösteriyor” dedi.Koç, şunları söyledi: “Mevcut mağazalarımızın yarısı bu bölgelerde. Yeni açacağımız mağazaların da birçoğu yeni yerleşim bölgelerinde olacak. Örneğin Uğur Mumcu, Şerif Ali, Taşdelen ve Kayabaşı mağazalarımız bunlardan birkaçı.”
Uyum olarak İstanbul dışına da çıkacaklarını belirten Koç, “Önümüzdeki bir ay içinde açacağımız mağazalardan biri Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde olacak. Önümüzdeki yıl da Edirne, İzmit, Adapazarı ve Bursa’da mağaza açmayı planlıyoruz” diye konuştu.

DİĞER HABERLER
Balık Numunelerinden Ağır Metaller Çıktı

7 Ekim 2011. 17:29
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x