Veteriner Hekimler Birliği Basın Ödülü Çiftlik Dergisi’nin


Çiftlik Dergisi Editörü Serdar KONURALP ödülü Prof.Dr.Ender YARSAN’dan aldı.

Çiftlik Dergisi Editörü Serdar KONURALP ödülü Prof.Dr.Ender YARSAN’dan aldı.

 

FOTOĞRAFLAR: OĞUZ KONURALP

 

 

Geleneksel hale gelen her yıl Nisan ayının son cumartesi günü kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü kapsamında Veteriner Hekimlik Mesleğine büyük katkıları olan Mesleğe emeği geçen kişileri onurlandırmak adına Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu Hizmet, Onur ve Basın ödülleri verilmektedir.

 

Bu yıl da ödüller Ankara’da yapılan törenle sahiplerine verildi.

 

 

BASIN ÖDÜLÜ ÇİFTLİK DERGİSİ’NİN

 

 

Ankara 75.yıl Hipodromu7nda yapılan törende bu yıl basın ödülü Çiftlik Dergisi ve Kurucusu Erkan Konuralp’e verildi.

 

 

Tören başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Silah Arkadaşları ve Aziz Şehitlerimizin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal  Marşı ile başladı.

 

Dünya Veteriner Hekimler Günü her yıl farklı bir tema ile kutlanmaktadır.  2014 yılı teması “Hayvan Refahı” olarak belirlenmiştir. Şimdi bu kapsamda; Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından hazırlanan sinevizyon  izlendi.

 

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat GÖZET  Dünya Veteriner Hekimler Günü açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi.

 

Başkan Talat Gözet

Başkan Talat Gözet

Başkan Talat Gözet yaptığı açış konuşmasında “Dünya Veteriner Hekimleri Günü kutlama programına hoş geldiniz. Teşriflerinizden dolayı şahsım ve Türk Veteriner Hekimleri Birliği merkez konseyi adına teşekkür ediyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

 

Dünya Veteriner Hekimleri Birliği tarafından 2000 yılında alınan bir kararla her yıl nisan ayının son cumartesi günü Dünya Veteriner Hekimleri Günü olarak ilan edilmiştir. Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Dünya Veteriner Hekimleri Birliğinin üyesi olduğundan diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de mesleğin en üst kuruluşu olarak öncülüğünde tüm mesleki dernek, ilgili kurum ve kuruluşlar ile Veteriner Fakültelerinin tamamının katılımlarıyla çeşitli etkinliklerle yurt çapında kutlanmaktadır.

 

Dünya ve Türk Veteriner Hekimlerinin bu anlamlı gününü kutlarken; bu günün veteriner hekimlik mesleğine, ülkemiz insanı ve ülkemiz hayvancılığına olumlu katkılar sağlamasını diliyorum,

 

Değerli konuklar, kıymetli meslektaşlarım,

 

Veteriner hekimlik hayvanların evcilleştirilmesi ile tarih sahnesine çıkmış dünyanın en saygın ve köklü mesleklerinden biridir. Yaşam boyu eğitim gerektiren veteriner hekimlik; hayvansal üretim, hayvan sağlığı ve refahı, gıda güvenliği, halk sağlığı, doğal hayat ve çevre sağlığı konularından sorumlu bir meslektir.       Ülkelerin gelişmişlik seviyelerinin; insanlarının tükettikleri hayvansal protein ile gösterildiği günümüzde, hayvanların ıslah ve yetiştirilmesinden, hayvansal ürünlerin sağlığa uygun şartlarda üretim ve işlenmesinden ve insanların sağlıklı bir şekilde tüketimine sunulmasından Veteriner hekimler sorumludur.

DİĞER HABERLER
Süt Sempozyumu Foodex Gıda Fuarında Yapıldı

DSC_6093

Değerli konuklar, kıymetli meslektaşlarım

 

Gelişmiş ülkelerin eğitim politika ve planlamalarında; kalite, verimlilik ve fayda-zarar analizleri temel alınmaktadır. Aynı zamanda; Ülke öncelikleri doğrultusunda, çevre ve sosyal yaşam bütünlüğü içinde, hayat boyu eğitim felsefesini kabul eden bir eğitim sistemi oluşturulmaktadır. Ne yazık ki ülkemizde Mevcut eğitim sistemimizde bu kriterlerin dikkate alındığını söyleyemeyiz. Sorulmadan kurulan fakülte sayıları, hesaplanmadan artan öğrenci kontenjanları, görev alanları karışan meslekler karmaşası gibi sorunlar artarak devam etmektedir. Bunlarda mesleğimizin geleceği konusunda bizleri endişelendirmektedir          

                                                     

28 Kasım 2007 yılında TVHB, 17 veteriner fakültesi dekanı, mesleki kuruluşlar ve dönem veteriner hekim milletvekillerinin katılımıyla yapılan toplantı sonucu yayınlanan deklarasyonda; Mevcut 17 Veteriner Fakültesinin altyapı sorunları çözülmeden, yeterli öğretim elemanı sağlanmadan, Laboratuar ve uygulama saha koşulları oluşturulmadan ve en önemlisi AB kriterlerlerinin uygulanmaya başladığı ülkemizde Avrupa eğitim Kurumları Birliği (EAEVE)’nin öngördüğü koşullar yerine getirilmeden yeni veteriner fakültesi açılması başta ülkemiz çıkarlarına ve AB kriterlerine ters düştüğü vurgulanmıştı.Şu anda  veteriner fakültesi sayısı 26 ya ulaşmıştır.

 

Değerli meslektaşlarım;

 

Veteriner hekimlik mesleğinin kendi etik kurallarını oluşturması kurum kültürünü geliştirmesi ve toplumsal yapı içerisinde etkin bir konumda olması gibi önemli sorunların aşılması gerekmektedir. Ülkemizde hayvancılık tüm olumsuz şartlara rağmen daha bilinçli ve tüketici taleplerine paralel olarak yapılanma yolundadır. Ancak bu gelişme veteriner hekimlerin bireysel ve kurumsal kapasitelerini ve niteliklerini geliştirmeleri ihtiyacını da beraberinde getirmektedir.

10171722_10204022797914133_3192628069038658368_n

Buda değişik disiplinlerde lisans üstü eğitim ve uzmanlıkla sağlanabilir. Bunun için Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığı bir an önce veteriner hekimlikte uzmanlık sorununu çözüme kavuşturması gerekir. Fakültelerimizde müfredatlarını yeniden gözden geçirerek su ürünleri,arı hastalıkları teşhis ve tedavisi gibi konulara biraz daha önem vermelidir.

 

Kıymetli misafirlerimiz,

 

2014 Dünya Veteriner Hekimler Gününün teması “Hayvan Refahı” olarak belirlenmiştir. Buradan yola çıkarak Türk Veteriner Hekimleri Birliği olarak “Hayvan Refahını sağlamak İnsanlık görevimizdir” sloganı ile hayvanlara yapılan ihlallere, hatalı tutumlara, eziyete hatta işkenceye varan davranışlara dikkat çekmek istedik.  Hayvansal üretimde yüksek verimlilik ve çok gelir elde etme amacıyla oluşan piyasa rekabeti ve hırsı; son zamanlarda yerini güvenli gıda, organik tarım, çevre, hayvan refahı ve davranışı gibi konulara ve tüketici taleplerine bırakmıştır. Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmelere bakıldığında hayvan refahını sağlamak ve bu yöndeki düzenlemeleri yapmak ve uygulamak hayvansal üretimin temel şartı haline gelmektedir. Avrupa Birliği ithalat yapacağı ülkelerde hayvan refahı ile ilgili düzenlemelerin uygulanmasını bir ön koşul olarak talep etme planlamaktadır. Hayvansal üretimde barınaktan kesime kadar hayvan refahının istenilen standartlarda olması, yetersiz ise geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Tarihimize baktığımızda hayvanlara merhamet ve şefkat gösterme, haklarını koruma, ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılama kültürümüzde ve yaşam felsefemizde hep var olmuştur. Bu davranışlarımız Avrupalılarada örnek olmuştur. Tarihsel belgeler incelendiğinde, hayvanların taşıyabileceğinden daha fazla yük yüklenmemesi, belirli günlerde dinlendirilmesi, otlayacakları meranın ayrılması, uygun barınakların yapılması, sokak hayvanlarını beslemek için özel görevlilerin olması, kuş evleri inşası, kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmemesi gibi hayvan refahına yönelik düzenlemelerin yapıldığı görülmektedir.

Şimdilerde ise Avrupalıların yada gelişmiş ülkelerin yeni bir uygulamaymış gibi bizlere öğretmeye çalıştıkları hayvan refahı kuralları; aslında bizlerin bir zamanlar uyguladığımız ancak vahşileşen dünya düzenine ayak uydurmaya çalışmamız nedeniyle unuttuğumuz değerlerdir.

 

Değerli misafirler kıymetli meslektaşlarım.

 

Bir sonraki Dünya Veteriner Hekimleri Gününde bu yolda adımların atılması umudunu taşıyarak, hayvancılığımızın gelişmiş ülkeler düzeyine ulaştığı, veteriner hekimliğin hak ettiği sosyal statüye kavuştuğu, yetiştiricilerimizin gelir düzeylerinin arttığı ve vatandaşlarımızın sağlıklı ve dengeli beslenerek yeterli hayvansal protein tükettiği bir Türkiye’ye en kısa süre içinde ulaşmayı arzu ediyoruz.

Unutmayınız ki sağlıklı geleceğiniz, yetiştiricinin ahırından, sofranıza kadar uzanan zincirin her halkasında, veteriner hekim kontrolü ile mümkündür.

 

Katılımlarınızla bizleri onurlandırdığınız için tekrar teşekkür ediyor, ülkemiz ve mesleğimiz adına daha güzel yarınlarda buluşmak ümidiyle hepinize saygılar sunuyorum.”dedi.

 

DİĞER HABERLER
İklim Değişikliği İçin Hayvan Islahı Çabaları

ONUR ÖDÜLÜ

 

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından yapılan değerlendirme sonucu Veteriner Hekimlik Mesleğine yapmış olduğu üstün hizmetlerden dolayı Merhum Milli Şair, Veteriner Hekim Mehmet Akif ERSOY “2014 yılı TVHB Onur Ödül” üne layık görüldü. Merhum, Milli Şairimiz, Veteriner Hekim Mehmet Akif ERSOY’un hayatı sinevizyon olarak izlendi.

Merhum Milli Şair, Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy'un Torunu Selma ARGON'a Ödülünü Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat GÖZET Verdi.

Merhum Milli Şair, Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy’un Torunu Selma ARGON’a Ödülünü Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat GÖZET Verdi.

 

DSC_6273

 

HİZMET ÖDÜLLERİ

 

1 – Prof. Dr. Cemil ÇELİK – İnönü Üniversitesi Rektörü

2 – Prof. Dr. Sami ÖZCAN – Kafkas Üniversitesi Rektörü

3 – Prof. Dr. Ebubekir CEYLAN – Hakkari Üniversitesi Rektör4 – Prof. Dr. Ali AKMAZ – Şırnak Üniversitesi Rektörü

4. Ödülü Almak üzere Şırnak Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali AKMAZ

5 – Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER – Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü

6 – Prof. Dr. Mustafa SAATÇİ – Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü

7 – Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi

Türk Veteriner Hekimleri Birliği tarafından yapılan değerlendirme sonucunda; Avrupa Eğitim Kurumları Birliği’nce (EAEVE) Eğitimde Bilimsel Eşdeğerliliği onaylanan Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi “2014 Yılı TVHB Hizmet Ödül” üne layık görüldü.

DİĞER HABERLER
'İran gazı Türkiye üzerinden taşınabilir'

Ödülü Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet GÜNER aldı.

DSC_6167DSC_6172

 

 

 

 

 

 

DSC_6184DSC_6194

 

 

 

 

 

 

 

DSC_6199

DSC_6095

 

 

 

 

 

 

DSC_6209

DSC_6211

 

 

 

 

 

 

 

DSC_6226

DSC_6303

 

 

 

 

 

 

 

 

Daha sonra dünya Veteriner Hekimler Günü koşusu yapıldı.

10251992_10201625881998333_4719486156179671580_n

 

Dünya Veteriner Hekimler Günü Koşusu, 26 Nisan Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu’nda koşuldu. Çim pistte 1400 metre mesafe üzerinden gerçekleştirilen koşuya 4 ve yukarı yaşlı 8 İngiliz atı katıldı. Koşuyu Ebru Gündeş Sarraf’ın Dutyfree isimli safkanı, jokey Gökhan Kocakaya ile kazandı.

DSC_6281

 

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, koşuyu kazanan atın sahibi adına antrenör Gürkan İğdir’e kupasını verdi.

 

 

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Dünya Veteriner Hekimler Günü ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.  

 

Veterinerlik mesleğinin Ülkemizde köklü bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Genel Müdür Kemaloğlu mesajında şunları söyledi;  “Veteriner hekimlerimizin her birinin ülkemizdeki hayvan refahı, koruyucu hekimlik, hayvansal ürünlerin kontrolü ve gıda güvenliği konuları başta olmak üzere hayatın önemli alanlarında sorumlulukları bulunmaktadır. Kurumumuzda özveri ile çalışan veteriner hekimlerimiz başta olmak üzere, sektörde canla başla görev yapan tüm veteriner hekimlerimizin “Dünya Veteriner Hekimler Günü”nü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

 

 


28 Nisan 2014. 12:59
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x