Veteriner hekimlerin ‘uzmanlık’ çilesi!


Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Oğuz Sarımehmetoğlu

            Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Oğuz Sarımehmetoğlu

 

Uzmanlığı olmayan tek meslek grubu olan veteriner hekimlerin, uzmanlık hakkı tam bir çileye döndü. Uzun yıllar verilen mücadelenin sonunda kanun çıkarıldı ama yönetmelik unutulduğu için uzmanlık hakkında bir arpa boyu yol alınamadı. Veteriner hekimler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan söz konusu yönetmeliğin artık çıkarılmasını bekliyorlar.

 

 

KANUNLARI ÇIKTI AMA YÖNETMELİKLERİ UNUTULDU!

 

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Oğuz Sarımehmetoğlu, veteriner hekimlerin bir yıldır uzmanlık hakkının verilmesiyle ilgili yönetmeliğin yayınlanmasını beklediklerini kaydetti. Veteriner hekimliğin, uzmanlığı olmayan tek meslek olduğunu ifade eden Sarımehmetoğlu, “Veteriner hekimlere doktorlukta olduğu gibi mesleki uzmanlık eğitim hakkı verilmişti. Kanun bir yıl önce çıktı ama yönetmeliği hala çıkarılmadı” tepkisinde bulundu.

 

Veteriner hekimlere uzmanlık hakkını tanıyan kanunun çıkmasıyla birlikte sevindiklerini ancak aradan geçen süreye rağmen yönetmeliğin bir türlü yayınlanmamasının kendilerinde hayal kırıklığı oluşturduğunu vurgulayan Sarımehmetoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan söz konusu yönetmeliğin biran önce yayınlanarak yaşanan mağduriyete son verilmesini beklediklerini söyledi.

 

YÖNETMELİK YAYINLANIRSA VETERİNER HEKİMLER DE UZMANLAŞABİLECEK

DİĞER HABERLER
9 Bin dolara tavuk yermisiniz?

 

Uzun yıllar uzman veteriner hekim yetiştirilmesi için uzmanlık eğitimin yapılamaması, mesleki bazı sorunlara ve uzman veteriner hekim açığına neden oldu. Bunun önüne geçilmesi için yapılan düzenlemeyle bir yıl önce veteriner hekimlere mesleki anlamda lisans üstü eğitim hakkı tanındı. Yükseköğretim Kanununda yapılan değişiklikle “Veteriner Hekimlikte Uzmanlık”, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen esaslara göre yürütülen ve veteriner hekimlere belirli alanlarda özel yetenek ve yetki sağlamayı amaçlayan bir yükseköğretim olarak tanımlandı. Böylece Bakanlığın ve sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda serbest veteriner hekimlerin eğitilmesi, uzmanlaşması ve uzman veteriner hekim yetiştirilmesi amaçlanıyordu.

 

Geçtiğimiz yıl yapılan bu düzenleme veteriner hekimler arasında büyük bir sevinçle karşılanmıştı. Ancak ne olduysa veteriner hekimlere uzmanlık hakkı verilmesine rağmen ilgili yönetmelik bir yıldır çıkarılmadı. Yönetmelik çıkarılamadığı için de bu konuda bir adım atılamadı. Veteriner hekimler de kanunun çıkmasına rağmen yönetmeliğin hazırlanmamasına tepki gösteriyor.

 

Milli Gazete


12 Temmuz 2016. 21:48
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x