Yılın iş kadını Arzuhan Doğan Yalçındağ


Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Kulubü (ENSO) Management Study in Engineering etkinliği kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından mühendis adayları bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunuyor.

Mühendis adayları etkinlik dahilinde Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Yerleşkesi’ndeki konferans salonunda yılın iş kadını seçilen Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile yılın iş adamı seçilen iş adamı Hüsnü Özyeğin’le bir araya geldi.

Yılın iş kadını seçilen Arzuhan Doğan Yalçındağ, öğrencilerle sohbet edip deneyimlerini paylaştı.

Öğrencilere, kendisinin de Boğaziçi Üniversitesi mezunu olduğunu hatırlatan Yalçındağ, “Boğaziçi Üniversitesi’nin ne kadar önemli bir marka olduğunu ve ne kadar başarılı bir üniversite olduğunu görmek de beni çok mutlu ediyor. Katıldığımı bütün uluslararası platformlarda artık kabul edilir bir başarısının görüldüğü bir üniversite olduğunu gözlemliyorum” dedi.

“Doğru bir karar vermişim”

İş hayatına atılırken risk alabilmenin önemini vurgulayan Arzuhan Doğan Yalçındağ şunları söyledi:

“Londra’dan dönüp burada iş hayatıma başladığım da, holdingte bir görev verilmişti bana, strateji ve iş geliştirme bölümünde. O zamanki CEO’muz da hepinizin tanıdığı Tarhan Erdem’di. Tarhan beyin başkanlığında strateji ve iş geliştirme bölümünde işe başlamıştım. Bir kaç ay gidip geldim. Yine belki sezgilerimle oranın bana fazla bir şey katmayacağına ve benim de çok büyük bir değer yaratamayacağıma kani oldum. Holdingten ayrılıp o dönem çok etkin bir şirket olan MİLPA’da işe başladım. Büyük bir holdingin kanatları altında çalışmaktansa, daha küçük bir birimde çalışmak daha mantıklı geldi. Gerçekten risk almanın stok tutmanın fiyat belirlemenin, işletme kredisi almanın, satışı yapıp yapamamanın, insan idare etmenin ne demek olduğunu orada öğrendim. Farkettim ki doğru bir kararmış.”

DİĞER HABERLER
İran'dan Türkiye'ye 'doğalgaz indirimi'

“Ülkem varsa ben de varım”

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ kişi ve şirketlerin başarılarıyla ülkenin başarısının paralel olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Kanal D bizim grubun şirketlerinden biri biliyorsunuz. Kanal D’nin başlangıcında vardım ben. Ama o aynı zamanda sektöründe başlangıç noktasıydı. Yani özel televizyonculuk o dönemde başladı. O günden bugüne sektörün nasıl bir grafik çizdiğini ve bu grafiğin aslında Türkiye ile ne kadar parelel de gittiğini gözlemledim..

Son birkaç senede Türkiye yükselen yıldız, özellikle bölgede dış politikada da daha proaktif politika izliyoruz. Onun getirdiği bir etkinlik var. Biliyor musunuz sektöre muazzam olumlu katkı yaptı bu? Belki sektörde ona katkı yaptı. Türkiye’nin bu yükselen yumuşak gücünün gelişmesinde, çünkü bütün Doğu Avrupa’da, Kuzey Afrika ülkelerinde, Ortadoğu’da Türk dizilerine inanılmaz bir ilgi var ve ciddi bir ihracat kaynağı olmaya başladı. İlgi tahmin edilemez bir düzeyde, 80-90 milyon kişi bir programı izlemekte. Ve bu dizi ihrcatı müthiş bir istihdam yaratmaya başladı. Hani derler ya ülkem varsa, ben de varım.”

Yalçındağ, iş dünyasında kadının işi, erkeklere göre daha zor olduğunu belirterek “Bunu söylemek zorundayım. Yıllar içinde bu gelişti, değişti. Ama genele bakarsanız yüzde 24-26 gibi kadının iş dünyasına katılımı çok kısıtlı” dedi.

DİĞER HABERLER
Mutlu Olmanın Gerekçeleri

ENSO üyeleri tarafından yılın iş adamı seçilen işadamı Hüsnü Özyeğin ise yaptığı konuşmada dünya ekonomisinden örnekler vererek öğrencilere hiçbir işi küçük görmemeyi tavsiye etti.

 


11 Aralık 2011. 11:52
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x