Zeytin Karasuyu Sorun Olmaktan Çıktı mı?


 

 

Arslanlar Makine Teknolojileri’nin yaptığı AR&GE çalışmaları sonucunda zeytin karasuyunun sorun halinden çıktığı anlaşıldı. S.S. KÖY KALKINMA VE DİĞER TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLER İZMİR BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU’ nun resmi daveti ile 24 Temmuz 2013 tarihinde, İZMİR BALÇOVA Belediye Meclis Salonunda gerçekleşen, ULUSAL ZEYTİN KONSEYİ, TARİŞ, TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ, ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜ, İZMİR BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİ İZSU ve S.S. KÖY KALKINMA VE DİĞER TARIMSAL AMAÇLI KOOPERATİFLERİ İZMİR BİRLİĞİ zeytinyağı kara suyu bertaraftı ve tarımsal atıklar konulu panelde, üretici firma olarak katılmaları, 02.08.2013 tarihinde yapmış oldukları başvuru sonrasında; İZMİR VALİLİĞİ öncülüğünde İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü denetiminde, İZMİR VALİLİĞİ izni ile, İZMİR SEFERİHİSAR ULAMIŞ KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ve ÖDEMİŞ ÜÇKONAK KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ’ NDE  AR-GE  uygulaması yapılması uygun bulunduğu belirtildi.

 

Uygulamanın sonucunda alınan numuneler İZMİR İL ŞEHİRCİLİK ve ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ ÇET ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından verilen ilgi yazı ile akredite anlaşmalı oldukları laboratuvar yetkilileri tarafından İZMİR ÖDEMİŞ- BİRGİ ÜÇKONAK KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ’NDE alındı ve analiz sonucunda, sistemin Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yayınlamış olduğu Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ndeki Tablo 5.5’e uygun olduğu belirlendi.

DİĞER HABERLER
Soğan üreticisini üzdü

 

Tablo 5.5: Sektör: Gıda Sanayi (Zeytinyağı ve Sabun Üretimi, Katı Yağ Rafinasyonu)

PARAMETRE

KOMPOZİT NUMUNE 2 SAATLİK

KOMPOZİT NUMUNE 24 SAATLİK

MAKİNE TAHLİL SONUCU

KİMYASAL OKSİJEN İHTİYACI (KOİ)(mg/L)

250

230

220

YAĞ VE GRES(mg/L)

60

40

20

Ph

6-9

6-9

6.5

 Renk18033 Pt – C o         280 Pt – C o  280 Pt – C o

 

zey 1

ÜÇ KONAK KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOP. ZEYTİN KARASUYU KONTİNÜ ÇIKIŞ 21.01.2014

 

 zey 2

ÜÇ KONAK KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOP. ZEYTİN KARASUYU REAKTÖR ÇIKIŞI 21.01.2014

 

 zey 3 copy

ÜÇ KONAK KÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOP. BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 21.01.2014

 

 

TAŞ BASKI: İlkel bir yöntem olduğu için PİRİNA parsiyel çıkmaktadır. Yağ ve Kara su bir arada çıkmaktadır. Santifiruj dan geçtikten sonra YAĞ+ KARASU + KAÇAK PİRİNA ayrışımı olur.

İKİ FAZLI: 2000 yılından sonra kullanılan bir sistemdir. Ancak halen bir alt yapısı oluşmadığından yaygın kullanımı söz konusu değildir. YAĞ direkt santifiruja girer, PİRİNA + KARASU  (SULU PİRİNA ) bir arada çıkar depolama zorluğu vardır. Tonajlı sıkım yapan firmalarda ideal bir sistem değildir.

ÜÇ FAZLI: Kon tünü sistemin ana sistemidir. YAĞ – PİRİNA – KARASU ayrı olarak açığa çıkar. Müdahale her anlamda kolaydır.

DİĞER HABERLER
Bakanlık Yanıltıcı Reklamlara Savaş Açtı

 


2 Nisan 2014. 11:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x