1.Uluslararası Beyaz Et Kongresi


1.Uluslararası Beyaz Et Kongresi

11-15 Mayıs  2011 Silence Beach Resort –Antalya

 Kongre Başkanı 

 Prof. Dr. Necmettin CEYLAN       Ankara Üniversitesi

Kongre Düzenleme Kurulu (Soyadı Sırasına Göre)

Ebru ALKAZAK (BANVİT)

Özgür BAYRAM (MUDURNU PİLİÇ)

Tolga BİRCAN (BESD-BİR)

Yüce CANOLER (BESD-BİR)

Ali ÇALIŞ (BOLCA HİNDİ)

Aslı İLGEN (BESD-BİR)

Özgen KOCA (BEYPİLİÇ)

Gizem ALAV ŞAPÇI (GRUP7 İLETİŞİM)

M. Berkant UĞURLU (ERPİLİÇ)

Ahmet YILMAZ (ŞEKER PİLİÇ)

 Kongre Bilim Kurulu (Soyadı Sırasına Göre)

Prof. Dr. Sacit BİLGİLİ (Auburn University)

Prof. Dr. Gökhan ÇAYCI (Ankara Üniversitesi)

Prof. Dr. İbrahim ÇİFTÇİ (Ankara Üniversitesi)

Prof. Dr. Okan ELİBOL (Ankara Üniversitesi)

Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK (Ankara Üniversitesi)

Prof. Dr. Mustafa HASÖKSÜZ (İstanbul Üniversitesi)

Dr. Sait KOCA (BESD-BİR)

Prof. Dr. Nuray KOLSARICI (Ankara Üniversitesi)

Doç. Dr. Erol ŞENGÖR (BESD-BİR)

Prof. Dr. Tansel ŞiRELİ (Ankara Üniversitesi)

Prof.  Dr.  Servet YALÇIN (Ege Üniversitesi)

Prof. Dr. Sevinç YÜCECAN (Hacettepe Üniversitesi)

Kongre ile ilgili kayıt, konaklama, sponsorluk başvuruları için

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği

Adres: Çetin Emeç Bulvarı 1314. Caddesi 1309. Sokak No: 5/A Öveçler Ankara

Web: http://www.besd-bir.org    e-mail: besd-bir@besd-bir.org

Tel: 312 472 7788      Faks: 312 472 7789

Kongrenin yapılacağı yer hakkında bilgi ve ulaşım desteği için

 Papyon Organizasyon Reklam Turizm Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi

Adres: Bağdat Caddesi Keylan İş Merkezi No: 15/13 Kızıltoprak-Kadıköy/İSTANBUL

Telefon :0216.3495062  Fax: 0216.3495047  GSM: 0532.407 2692

mail:papyon@papyon.com.tr

Web: http://www.papyon.com.tr   e-mail: papyon@papyon.com.tr

DEĞERLİ PAYDAŞLARIMIZ

Ülkemiz hayvancılığının lokomotiflerinden biri olan kanatlı sektörü bilhassa beyaz et alanında son 20 yılda büyük başarılar göstermiş olup, gelişmeye ve büyümeye devam etmektedir. Beyaz et sektörü yetiştirme, besleme, bakım-idare, kesimhane, ileri işleme, yeni ürünler ve ürün kalite boyutunda sağladığı gelişme yanında,  bilgi ve teknoloji kullanımı ile gelişmiş ülkelerdeki üretim kalitesini yakalamış ve onlarla rekabet edebilir noktalara ulaşmıştır. Nitekim 1990 yılında kişi başına 3,8 kg olan beyaz et tüketimi 2010 yılında 19,7 kg olarak gerçekleşmiştir. Sektör sağladığı gelişme ve başarıyı son yıllarda uluslararası ticarete de yansıtmış, 2010 yılında çeşitli ülkelere 151 bin ton

ihracat yapmıştır. Artan üretimi ile önemli boyutta istihdam sağlayan ve ülke ekonomisine büyük katma değer yaratan sektör,  mevcut üretim sisteminin uygunluğu ve ulaştığı kalite kriterleri sayesinde Avrupa Birliği’ne ihracat yapabilecek konuma gelmiştir.

Beyaz et sektörü ulaştığı mevcut gelişmişlik düzeyini ve üretim büyüklüğünü yeterli görmemektedir. Ülkemizdeki kişi başına beyaz et tüketimi Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği Ülkeleri ile karşılaştırıldığında hala oldukça düşüktür. Büyüyen Türkiye ve komşularımızla olan ticaret hacmimiz değerlendirildiğinde, beyaz et sektörünün önemli oranda gelişme potansiyeli vardır ve sektörün büyümesinin sürdürülebilirliği bu bağlamda önem arz etmektedir. Büyümesini ve gelişmesini bilim ve teknolojiyi kullanarak başaran sektörün ilerlemesi ve rekabet edebilir bir üretim sürekliliğini yakalaması bilgiyi, teknolojiyi daha çok kullanması, paylaşması, öğrenmesi ve öğretmesi yanında mevcut sorunlarını da çözmesi ile mümkün olacaktır. Tüketicinin, beyaz et ürünlerinin kalitesi ve besleyiciliği yanında, medyaya yansıyan spekülatif söylemler hakkında da bilinçlendirilmesi önem taşımaktadır.

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği (BESD-BİR) ülkemiz beyaz et sektörünün sorunlarını tartışmak, bilimsel yenilikleri ve teknolojileri öğrenmek, öğretmek, paylaşmak amacıyla bilim insanları, kamu temsilcileri, sanayiciler, teknik elemanlar ve tüketiciler dahil tüm paydaşları bilimsel bir toplantıda bir araya getirmenin sorumluluğu ve bilinciyle uluslararası kongre faaliyetini görev olarak üstlenmiştir. Zira ülkemizde sadece beyaz et konusuna odaklanmış üst seviyede başka bir organizasyon yoktur.  Yukarıda ifade edilen paydaşları bir araya toplayarak bilgi birikimini artırmak, sorunların çözümüne yönelik fikirler üretmek, stratejiler planlamak, beyaz et sektörünü tanıtmak ve gelişmeleri takip etmek üzere sektörümüzü ele alacak nitelikli bir toplantı yararlı olacaktır.

Bu amaçla konusunda uzman yerli ve yabancı bilim insanları, ilgili sektör paydaşlarının katılımlarının sağlanacağı kongrede, beyaz et sektörü üretimden tüketime kadar bütün yönleriyle ele alınmaya çalışılacaktır. Ülkemiz ve sektörümüze katkı sağlayacağına inandığımız, iki yılda bir yapılacak olan Uluslararası Beyaz Et Kongresine; tüm sektör temsilcilerini, bilim insanlarını, kamu temsilcilerini, sivil toplum örgütlerini, sektörümüze hizmet verenleri ve tüketiciler dahil ilgili tarafları davet etmekten büyük mutluluk duyarız.

Saygılarımızla

Zuhal DAŞTAN  Besd-Bir Yön. K.Bşk.                                                                     

Prof. Dr. Necmettin CEYLA N   Kongre Başkanı

KONGRE TARİHİ VE YERİ

Kongre Tarihi                  : 11-15 Mayıs 2011

Kongre Yeri                      : Silence Beach Resort

Kızılağaç Mevkii Manavgat – Antalya

 http://www.silencebeachresort.com

 KONGRE TEBLİĞ KONU BAŞLIKLARI

 •      Sağlıklı Kanatlı Eti Üretimi

•       Yetiştirmeden Kesime Hijyen

•       Beyaz Et Kalitesi

•       Kanatlı Eti Üretiminde Makine ve Donanım Teknolojisi

•       Beyaz Et Üretimi ve Ticareti

•       Tüketici Beklentileri ve Alışkanlıkları

•       Kanatlı Eti Pazarlamasındaki Gelişmeler

•       Damızlıkların Bakım ve Beslenmesi

•       Damızlık Besleme-Üreme-Kuluçka Etkileşimi

•       Kanatlı Eti Üretiminde Bakım ve Besleme

•       Kanatlı Hayvan Refahı

•       Yetiştiricilikte Altlığın Yeniden Kullanımı

•       Etlik Piliç ve Hindi Gübrelerinin Değerlendirilmesi

•       Çevre Dostu Üretim Uygulamaları

•       Kanatlı Eti Üretiminde Sağlık Sorunları ve Hastalıklar

•       Kanatlı Eti Üretiminde Aşı-ilaç Uygulamaları

•       Kanatlı Hayvan Yetiştirme

•       Kodeks Uygulamaları ve Sorunlar

•       Yeni Ürün Geliştirme

•       Kanatlı Yemi Üretimi

•       Alternatif Yem Kaynakları ve Hayvan Besleme Stratejileri

•       Yem Katkılarında Son Gelişmeler

•       Kuluçkahane Emriyo Kontrolleri ve Problem Analizleri

•       Biyogüvenlik Kanununun Hayvansal Üretime Yansımaları

Kayıt ve 4 günlük her şey dahil paket ücret

Tek Kişilik Konaklamalı Oda           550 Euro

İki Kişilik Konaklamalı Oda              750 Euro

Üç Kişilik Konaklamalı Oda            1000 Euro

İki Büyük Kişi Yanında Konaklayan 0-12 yaş arası bir çocuk           Ücretsiz

İki Büyük Kişi Yanında Konaklayan 0-6 yaş arası ikinci çocuk        Ücretsiz

İkinci çocuk                    250 Euro

Yukarıdaki fiyatlar her şey dahil sistemde 4 günlük paket ücret olup, yapılan sözleşme gereği günlük ve otel dışından katılım(konaklamasız kayıt) kabul edilmemektedir.

Fiyatlara kayıt ücreti, konaklama(her şey dahil), kokteyl, gala yemeği dahildir.

Kayıt ve konaklama başvuruları 8 Nisan 2011 tarihine kadardır. Kayıtlarda öncelik müracaat ve ödeme tarihlerine göre belirlenecektir.

Kayıt ve Konaklama Ücretlerinin Yatırılacağı Banka Hesap Numaraları

EURO HESABI

Yapı Kredi Bankası Ankara Emek Şubesi (Ş. Kodu 251) IBAN:

Garanti Bankası Ankara Öveçler Şubesi (Ş. Kodu 1260) IBAN:

İş Bankası Ankara Meşrutiyet Şubesi (Ş. Kodu 4213) IBAN:

Otele Giriş-Çıkış Tarih ve Saatleri

Otele Giriş                       : 11 Mayıs 2011 Çarşamba Günü Saat 14:00 den itibaren

Otelden Çıkış                 : 15 Mayıs 2011 Pazar Günü Saat 12:00 ye kadar

Hoş geldiniz Kokteyli  : 11 Mayıs 2011 Çarşamba Günü Saat 19:00

Gala Yemeği                  : 14 Mayıs 2011 Cumartesi Günü Saat 19:30

Fiyatlara Dahil Ücretsiz Servisler

Açık Büfe (Kahvaltı, geç kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği, diyet büfesi), snack, gece snack, sandviç büfesi

Silence Patiserie’de kahve, çay, kek

Silence Simitevi’nde simit çeşitleri

A la Carte Restoranları (rezervasyon ile)

Barlarda yerli ve bazı yabancı alkollü-alkolsüz içecekler

Disco Bar

Odalarda minibar(su, alkolsüz içecekler, bira) ve safebox

Jacuzzi, kapalı havuz, fitness merkezi, tenis kortu(günlük rezervasyon ile), pilaj havlusu, sinema(çocuklar için), sinema(yetişkinler için), çocuk klübü(04-12 yaş), canlı müzik

İnternet

Mini check up(tansiyon, kilo, boy ve nabız ölçme)

Futbol ,Masa Tenisi , Dart , Basketbol

Aerobic / Step , Streching / Jimnastik

Su Jimnastiği , Trekking

Kart oyunları, Masa oyunları, Turnuvalar, Coctail oyunları

Türk Hamamı, Sauna, Buhar Banyosu, Thalasso havuzu (Tümü 08:00-11:00 arası ücretsiz)

Türk yemekleri kursu

Oryantal dersi

Akşam şovları

Çalıştıkları kurumdan izin alarak kongreye katılmak isteyenlere  istekleri üzerine davet mektubu verilecektir.

Bildiriler sözlü ve poster sunumu şeklinde olacaktır.

Sözlü bildiriler için ayrılan süre 10-15 dakika aralığındadır.

Gönderilen bildiri metinleri “Kongre Bilim Kurulu” tarafından değerlendirilecek ve bildirinin sözlü veya poster sunum olmasına karar verilecektir.

Kongre amacına uymayan ve bilim komitesi tarafından uygun bulunmayan bildirilerin yazarlarına bilgi verilecek ve metin geri gönderilmeyecektir.

Bildiri (tebliğ) Gönderme Adresi ve Son Tarihi

Bildiri metinlerini son gönderme tarihi 4 Nisan 2011’dir. Bu tarihten sonra gönderilenler ve/veya postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Bildiri metinleri mail ile doğrudan ceylan@beyazetkongresi.com adresine gönderilecektir. Başka adreslere yapılan tebliğ başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Bildiri (tebliğ) Yazım Kuralları

Bildiri metinlerinin aşağıdaki hususlara dikkat edilerek hazırlanması gerekmektedir.

1.      Araştırmaya dayalı bildiriler Türkçe Özet, Abstract, Giriş, Materyal ve Metot, Bulgular, Tartışma ve Sonuç bölümlerini içerecek şekilde hazırlanmalıdır. Derleme bildiriler ise Türkçe Özet, Abstract, Giriş, Gelişme, Sonuç bölümlerinden oluşmalıdır.

2.      Bildiriler Microsoft Word (7.0 ve üzeri) programında Times New Roman ile tek aralıklı yazılmalı, konu başlığında 12 (koyu), yazar adları ve diğer bölümlerde 10 punto kullanılmalıdır. Sayfalarda soldan 4, sağdan 2, üstten 2,5 ve alttan 2 cm boşluk bırakılmalıdır. Bildiri metinleri 5 sayfayı aşmamalıdır.

3.      Başlık ilk harfleri büyük olarak yazılmalı, 1 satır boşluk verilerek yazar adları unvan olmaksızın yazılmalıdır. Yazar adresleri otomatik dip not olarak verilmelidir. Bildiriyi sunacak araştırmacının ismi altı çizilerek vurgulanmalıdır.

4.      Bildirilerde kaynak gösterilmesinde, Tubitak Veteriner Hayvancılık Dergisinde belirtilen esaslara uyulmalıdır.

5.      Tablolar word programında otomatik tablo menüsü kullanılarak yapılmalıdır.

6.      Bildiri metinleri ceylan@beyazetkongresi.com adresine elektronik posta ile yollanmalıdır. Elektronik belgeler soyadı ve konu başlığı kısaltması şeklinde kaydedilerek gönderilmelidir.

7.      Bildirisi poster olarak seçilmiş olan araştırıcılar posterlerini 70×100 cm boyutunda (dikey komumda), 1-1,5 m den okunabilecek şekilde hazırlayarak kongre birinci günü ilgili alana asmış olmalıdır

Kongrede sunumlar Türkçe veya İngilizce dilinde olacaktır. Konuşmalar simültane olarak tercüme edilecektir.

Kongre salonunda projeksiyon cihazı ve bilgisayar bulunacaktır. Bildiri sunum materyali sunumdan 1 saat önce ilgili personele teslim edilmelidir.

Ana Sponsorluk         50.000 USD

Platin Sponsorluk       30.000 USD

Altın Sponsorluk        20.000 USD

Gümüş Sponsorluk     10.000 USD

Bronz Sponsorluk       5.000 USD

Gala Yemeği Sponsoru             25.000 USD

Yaka Kartı Sponsorluğu             10.000 USD

Kongre Çantası Sponsorluğu      15.000 USD

Ana Sponsor: Tek firma ile sınırlıdır. Ücretsiz kayıt ve konaklama(3 adet çift kişilik), 2×3 m boyutunda hazırlanacak kongre afişinde ve basılı dokümanların tümünde ana sponsor olarak en üstte yer alma, poster reklam yeri, logo ve/veya flamasının otel girişi ve kongre salonlarında yer alması, kongre kitapçığı arka sayfasında reklam imkanları

Platin Sponsor: Ücretsiz kayıt ve konaklama(2 adet çift kişilik), 2×3 m boyutunda hazırlanacak kongre afişinde ve basılı dokümanların tümünde ana sponsorun altı veya yanında yer alma, poster reklam yeri, logo ve/veya flamasının kongre salonlarında yer alması, kongre kitapçığında tam sayfa reklam imkanları

Altın Sponsor: Ücretsiz kayıt ve konaklama(1 adet çift kişilik), 2×3 m boyutunda hazırlanacak kongre afişinde ve basılı dokümanların tümünde platin sponsorun altı veya yanında yer alma, poster reklam yeri, logo ve/veya flamasının kongre salonlarında yer alması, kongre kitapçığında yarım sayfa reklam imkanları

Gümüş Sponsor: Ücretsiz kayıt ve konaklama(1 adet çift kişilik), 2 x3 m boyutunda hazırlanacak kongre afişinde ve basılı dokümanların tümünde altın sponsorun altı veya yanında yer alma, poster reklam yeri, kongre kitapçığında yarım sayfa reklam imkanları

Bronz Sponsor: 2 x3 m boyutunda hazırlanacak kongre afişinde ve basılı dokümanların tümünde gümüş sponsorun altı veya yanında yer alma, poster reklam yeri, kongre kitapçığında yarım sayfa reklam imkanları

Gala Yemeği Sponsoru: Ücretsiz kayıt ve konaklama(1 adet çift kişilik), istediği sayıda logo ve/veya flamasının gala yemeği verilecek salonda yer alması, poster reklam yeri, kongre kitapçığında yarım sayfa reklam imkanları

Yaka Kartı Sponsoru: İsmi veya logosunun yaka kartı askı ipinde yer alması, poster reklam yeri, kongre kitapçığında yarım sayfa reklam imkanları

Kongre Çantası Sponsoru: Logosunun çanta üzerinde yer alması, poster reklam yeri, kongre kitapçığında yarım sayfa reklam imkanları

Sponsorluk Ücretlerinin Yatırılacağı Banka Hesap Numaraları

EURO HESABI

Yapı Kredi Bankası Ankara Emek Şubesi (Ş. Kodu 251) IBAN:

Garanti Bankası Ankara Öveçler Şubesi (Ş. Kodu 1260) IBAN:

İş Bankası Ankara Meşrutiyet Şubesi (Ş. Kodu 4213) IBAN:

Kongrede ürünlerini tanıtmak isteyen firmalar için poster bildirilerin yer alacağı alanda, 70×100 cm boyutunda(dikey komumda) poster standı sağlanacaktır. Poster standı bedeli 2.000 TL dir. İsteyen firma birden fazla poster standı talep edebilir. Firmalar posterlerini kongre birinci günü ilgili görevliye teslim etmiş olmalıdırlar.

Poster Reklam Ücretlerinin Yatırılacağı Banka Hesap Numaraları

TL HESABI

Yapı Kredi Bankası Ankara Emek Şubesi (Ş. Kodu 251) IBAN: TR60 0006 7010 0000 0087 1416 84

Garanti Bankası Ankara Öveçler Şubesi (Ş. Kodu 1260) IBAN: TR88 0006 2001 2600 0006 2998 74

İş Bankası Ankara Meşrutiyet Şubesi (Ş. Kodu 4213) IBAN: TR92 0006 4000 0014 2130 9775 29

Kongredeki bildiriler kitap ve CD olarak tüm katılımcılara ulaştırılacaktır. Kongre kitabına sponsorlar dışında reklam alınmayacaktır.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve İlgili Diğer Bakanlıklar

Sivil Toplum Örgütleri

Ziraat ve Veteriner Fakülteleri ile Gıda Mühendisliği Bölümleri

Sektörle İlgili Diğer Fakülteler

Beyaz Et Sanayicileri

Karma Yem Sanayicileri

Premiks/Katkı Maddeleri Üreticileri ve Satıcıları

Veteriner İlacı Üreticileri ve Satıcıları

Hammadde Satıcıları

İthalatçılar

İhracatçılar

Damızlıkçı Firmalar

Kümes, Kuluçkahane, Kesimhane, Yem Fabrikası Ekipman İmalatçı ve Satıcıları

Otomasyon Firmaları

Ambalaj Malzemesi İmalatçı ve Satıcıları

Beyaz et Sektörüne Hizmet Veren Firmalar

Bankalar

GSM Şirketleri

Otomotiv Endüstrisi

Kongre ile ilgili güncel bilgiler ve duyurular http://www.beyazetkongresi.com adresinde yer alacaktır.

 


Yazan - 4 Şubat 2011. Kategori ETKİNLİKLER. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oylar
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x