2011 Dünya Veteriner Hekim Yılı Olarak Kutlanacak


2011 Dünya Veteriner Hekim Yılı Olarak Kutlanacak

Dünyada ilk Veteriner okulunun 1761 yılında Fransa’nın Lyon şehrinde kurulması ve Dünyada Veteriner Hekimlik eğitiminin başlamasının 250. yılı olması nedeniyle 2011 yılı, “Dünya Veteriner Hekimliği Yılı” olarak kutlanacak.
 
Veteriner Hekimlik eğitiminin başlaması ile hayvan biyolojisi ve patolojisi üzerinde yapılan çalışmalar, insan hekimliğinin gelişmesine büyük katkılarda bulundu. Veteriner hekimler; hayvan sağlığının korunması ve refahının geliştirilmesi yanı sıra, Global açlığın azaltılması, Zoonoz hastalıkların önlenmesi, gıda kalitesi ve güvenliğinin sağlanması, biyomedikal araştırmalar ve çevre ve biyo çeşitliliğin korunması alanında yaptıkları çalışmalarla halk sağlığı alanına büyük katkılarda bulundular. 
 
7 Mayıs1998 yılında, World Organisation for Animal Health (OIE), Ministry of Agriculture and Fisheries, Higher Council of the Order of Veterinarians, National Veterinary Unions’, Federation French Veterinary Academy ile diğer altı mesleki kurum üyeler bir araya gelerek, “Dünya Veteriner Hekimliği Yılı”nın federatif yapısı olan “Vet 2011 Committee” sini oluşturdular ve bu doğrultuda bir anlaşmayı imzaladılar. Daha sonra Dünyanın bir çok ülkesinden katılım ve üyelikle “World Veterinary Year” girişimi Uluslararası bir organizasyona dönüştü.
 
Kurucu üyelerin dışında 25 Associate members, 466 Corresponding members, 6 Institutional partners, 6 Institutional partners, 10 Business partners  girişimi desteklemektedir. Bu üyelerden bazıları World Veterinary Association, International  Veterinary Students Association (IVSA), Federation of Veterinarians of Europe (FVE), African Veterinary Association, Panamerican Association for Veterinary Sciences (Panvet), Federation of Asian Veterinary Associations, European Association of Establishments for Veterinary Education, American Veterinary Medical Association, International Federation for Animal Health (IFAH) gibi dünyanın en önemli Veteriner kuruluşlarıdır. Ulusal Vet2011 Komitesinde çok sayıda ülke yanısıra Türkiye de bulunuyor.
 
AB Veteriner Hekimler Platformu olarak “2011: Dünya Veteriner Hekimliği Yılı” olarak ilan edilmesini heyecan ve mutlulukla destekliyoruz.
 
Platform Kurumsal ve bireysel üyeleri, TVHB ve tüm Odaları, Veteriner Fakülteleri, tüm mesleki kurum ve kuruluşları  bu doğrultuda çalışmalar yapmalıdır.
 
2011 yılının mesleğimiz için uluslar arası hak ve yetkilerin kazanıldığı bir yıl olması dileğiyle
 
“2011 World Veterinary Year” web sitesi

DİĞER HABERLER
Üniversitelilerden yaban hayatına gönüllü destek

AB Veteriner Hekim Platformu
web: www.abveteriner.org


27 Aralık 2010. 19:42
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x