2011 Veteriner Hekimliği Yılı


Bilindiği gibi Dünyada Veteriner Hekimlik Eğitiminin başlangıcının 250. yılı nedeniyle 2011 yılı dünyada Veteriner Hekimliği Yılı olarak kabul edilmiştir.

Bu nedenle düzenlenen çeşitli etkinliklerden biri olarak Veteriner Hekimler Derneği de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma ve Hayvan Hakları Günü ile, Dünya Veteriner Hekimliği Yılını birlikte kutlamak amacıyla 7 Ekim 2011 Cuma günü Rixos Ankara Grand Otel de “Dünya Veteriner Hekimliği Yılında Can Dostları” Paneli düzenlendi.

Panele yazar, sanatçı ve akademisyenlerden oluşan konuşmacılar ve katılımcılar renk kattılar.

Panelin açılış konuşmasını Veteriner Hekimler Derneği Başkanı Prof.Dr. Şakir Doğan TUNCER yapmış ve özellikle yaşam ortamında ki canlıların hepsinin eşit haklara sahip olduğunu ve canlılara ayrım yapılmaksızın beslenme ve yaşam hakları konusunda saygılı olunması gerekliliğine değinmiştir.

Prof. Dr. Tamer DODURKA ( İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi)’nın yönetiminde; Dr. Aysu Ilman ALTIKARDEŞLER ( Veteriner Hekim Bursa Osmangazi Belediyesi), Aylin  NAZLIAKA ( CHP Ankara Milletvekili), Ruhat MENGİ ( Vatan Gazetesi yazarı), Tuna ARMAN (Sanatçı),Yalçın BAYER (Hürriyet Gazetesi Yazarı) panelde konuşmacı olarak katıldılar.Panelin katılımcıları günümüzde Hayvan Hakları konusunda halen ülkemizin bulunduğu çizgiyi tespit ederek, yapılması gerekenler konusunda önerilerini dile getirdiler.

Eski Çevre ve Orman Bakanı  İmren AYKUT’ ta panele konuk olarak katıldı ve yaptığı konuşmada 5199 sayılı kanun hakkında ayrıntılı bilgiler vermekle kanunun en önemli eksikliğinin yapılacak çalışmalar ile ilgili finansman ayrılması gerektiğini aksi takdirde belirlenmiş ve yeterli kaynak ayrılmadığı takdirde faaliyetlerin yürütülemeyeceğini vurguladı.

DİĞER HABERLER
Piliç ihracatında Türk Firmalarının son durumu

Panelin sonunda konukların soruları konuşmacılar tarafından cevaplandırıldı.

.


12 Ekim 2011. 12:50
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x