Gıdada 150 bin kişiye iş imkanı


Bugün 977 binden fazla kişinin çalıştığı gıda sektörü, en çok iş ilanı yayınlayan ilk on sektör arasında yer alıyor.

Ekonominin lokomotif sektörlerinden gıda sektörü, yaklaşık 60 milyar liralık bir pazar büyüklüğüne sahip. 73 milyon nüfus ve 30 milyon turistle birlikte yaklaşık 100 milyon kişiyi doyuruyor. İş arayanların bu yıl daha fazla başvuru yaptığı gıda sektöründe en çok arananlar pozisyonlarının başında gıda mühendisliği geliyor.

2008 yılı içerisinde 5.000 kişinin işsiz kaldığı gıda sektörü, bugün 977 binden fazla kişiye çalışma imkanı sağlanıyor. Yenibiris.com’un verilerine göre gıda en çok ilan yayınlayan ilk on sektör arasında. İş arayan adayların da ilgisini çeken bu büyüme ile birlikte yıl içerisinde başvurular yüzde on altı oranında artış gösterdi.

Son 6 ayda Yenibiris.com ilanlarında gıda sektörünün en çok eleman aradığı iş alanı yiyecek içecek hizmetleri. En çok başvuru alan iş alanı satış ve pazarlama, en çok başvuru alan pozisyon satış temsilcisi oldu.

Sektörde en çok ilan yayınlanan 10 pozisyon şunlar oldu:

Gıda Mühendisi Garson Satış Temsilcisi Muhasebe Elemanı Aşçı Ziraat Mühendisi Gıda Teknikeri Sekreter Satınalma Uzmanı Bilgi İşlem Uzmanı Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu 2010 verileri ise şöyle:

DİĞER HABERLER
Bal Üretimini Kötü Vurdu

17. 391 gıda işletmesi 186,4 milyon ton gıda üretimi 13,2 milyar lt. içecek üretimi GSYİH’nın 160 milyar TL’si gıda sektöründen elde edildi 977.144 istihdam yaratıldı 6 milyon 708 bin dolar ihracat yapıldı./Retail Türkiye

 


17 Aralık 2011. 13:36
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x