GDO’lu Amerikan mısırına yasak!


Rusya, ABD’nin GDO içeren mısırlarının meme kanseri riskini artırdığı ve organlara zarar verebildiğini savunan bir bilimsel araştırmanın yayınlanmasının ardından mısır ithalatını yasakladı.

 

Rusya, ABD’nin GDO (genetiği değiştirilmiş organizma) içeren mısırlarının meme kanseri riskini artırdığı ve organlara zarar verebildiğini savunan bir bilimsel araştırmanın yayınlanmasının ardından bu ülkeden genetiği değiştirilmiş mısır ithalatına yasak getirdi.

 

Fransız Caen Üniversitesi’nin iki yıl boyunca GDO’lu mısırla deneye tabi tuttuğu farelerin meme kanseri ile karaciğer ve böbrek hasarı riskinin arttığı açıklanmıştı. Rusya’nın getridiği yasağın başka ülkeler tarafından da takip edilmesi bekleniyor.

 

İngiliz Daily Mail gazetesi, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi’nin (EFSA) sonuçların ortaya çıkması üzerine kendisinin de yeni bir araştırma yapma kararı aldığını yazdı.

 

Daily Mail Rusya’nın tüketici hakları kurumu Rospotrebnadzor Monsanto’nun genetiği değiştirilmiş mısırlarına yönelik yasak kararının ardından konunun ticari ve diplomatik bir çekişmeye dönebileceğini belirtti.

Milliyet

 


DİĞER HABERLER
Tohumu bedava, kazancı çok
28 Eylül 2012. 12:19
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x