4. Dünya Döner Kongresi Hazırlıkları Sürüyor


Türkiye’nin dünya’ya sunduğu lezzetlerin arkasındaki insanlarımız geliyor. 36 ülkede başta Döner olmak üzere Gastronomi sektörü lider isimleri ile 1-3 Şubat 2013 tarihleri arasında Porto Bello Hotel /Antalya’da  4. Kez buluşuyor.

 

Avrupa genelinde 50.000 bin lokanta ile Avrupalılara lezzet ve kültürümüzü taşıyan işadamları sizleri de aralarında görmek istemekteler.

 

Bugün Dünya’da onbinlerce Döner Lokantası gönüllü Turizm ve tanıtım elçisi olarak çalışıyorlar. Dünya’ya lezzet sunan, Döner, lahmacun, Pide, Kebap üretici ve toptancılar, zincir restaurant sahipleri, Gastronomi makinacılarımız, Profesyonel Mutfakcılar Yan sanayi, Gıda katkı, baharat, kesimhane sahipleri, Besiciler bu kongre de sizlerle buluşmak istiyor.

 

 

 

 

Kongrenin Amacı

 

Türkiye’nin dünya’ya sunduğu lezzetlerin arkasındaki insanlarımızın arasında iletişim kurmak değişik bölgelerde olsalar da işyerlerinden uzak tatil atmosferinde onları biraraya getirerek önce; Günlük telaş ve yorgunlukları dolayısı ile gelecek planlamalarını yaparken, kendilerini dinlemelerini nerede eksik veya fazla yaptıklarını anlamalarını sağlamak. Meslektaşları ile tanışarak bir sinerji oluşturmalarına ön ayak olmak. Birbirleri arasında sbilgi, tecrübe trasferini sağlamak. Onları motive etmek. Üretici, toptancı, Parekendeci (Restaurant sahipleri) üçgeni arasında samimi dostlukların kurulması. Hammade; Et, Katkı maddesi, baharat, makina üreticileri ile buluşturup en kaliteli ürünü birinci elden en ucuza almalarını sağlamak. Kongrede son gelişmeleri değerlendirmek. Avrupa ve Türkiye’den gelen Bakanlık yetkilileri, bürokratlara sıkıntıları iletmek. Uzmanlara eksikleri sorabilmek. Devletimizin değerli Bürokrat ve Bakanları ile birarada olmalarını sağlamak Medya mensupları ile hasbihal edebilmek gibi onlarca sebeb ilgilileri Dünya Döner Kongrelerini düzenlemeye itti. .

 

 

Basın Duyurusu

 

Saygıdeğer Basın mensubu arkadaşlar. Hollanda kaynaklı Döner’de Dışkı çıktı başlıklı habere biraz mesafeli yaklaaşılması gerektiği kanaatindeyim. Özellikle Yurtdışı kaynaklı bu tür haberler çoğu zaman art niyetli ve karalala amaçlı oluyor. Haber doğru ise ve gerçekten Türk işletmelerinde üretilen dönerlerde bu bugu gerçekleşti ise yapanlar ifşa edilecek ve kanuni cezalar en ağır şekilde uygulanacaktır.

 

Daha evvel Fast Food kartellerinin ve Avrupa medyasının art niyetle arkasında olduğu birçok haber asılsız çıkmış Türkiyenin yurt dışındaki en büyük markası olan bu kıymetli ürün karalanmaya çalışılmıştır.

 

Dönerin hazırlanma şartları düşünüldüğünde İnsan veya hayvan dışkısının art niyet dışında döner içerisine girmesi mümkün değildir. Bu art niyet sabotajdan başka birşey değildir.

 

Özellikle medyamızda atılan manşetlerde bu konuyu da gözardı etmemek yurt dışında bu üründen geçimini sağlayan 150 bin insanımızı düşünerek hareket etmek iyi olur kanaatindeyiz.

 

Saygılarımla

İrfan Söyler Turkdoner Genel Yayın Müdürü  

 


Yazan - 27 Ekim 2012. Kategori GIDA. Bu yazıya yapılan yorumları takip edebilirsiniz RSS 2.0. Bu yazı yoruma kapalı fakat geri izlemeye açık
0 0 Oy
Okuyucu puanı
Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x
()
x