İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gergin açılış


izmirİzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) bu yıl 82. kez ‘sağlık’ temasıyla kapılarını açtı. Biri başbakan yardımcısı, 14 bakan ve 6 bakan yardımcısı düzeyinde 40 ülke temsilcisinin katıldığı fuara kavga ve yuhalamalar gölge düşürdü.

 

Gerginlik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın açılış töreninin yapıldığı Fuar Açık Hava Tiyatrosu’na girişiyle başladı.

 

CHP’liler Kılıçdaroğlu’na, AK Partililerin yer aldığı bölümden de Bakan Yıldırım’a sevgi gösterisinde bulunuldu. Bir grup Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışa gönderdiği mesajı ve Bakan Yıldırım’a yönelik ‘Yolların kralı Binali Yıldırım’ı sloganını yuhaladı. Karşı grup da Kılıçdaroğlu’na yönelik CHP’lilerin attığı sloganları yuhaladı. Saygı duruşu sırasında ‘Kahrolsun AK Parti’ şeklindeki slogan atıldı. Nazım Hikmet’in bir şiirini okuyan grup, yumruklarını havaya kaldırarak, ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganı da gerginliği daha da attırdı.

 

Yaşanan gerginlik sırasında açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaşananlara tepkisi sert oldu. Üç yıl önce fuar açılışında yaşanan yuhalamaları hatırlatan Kocaoğlu, “Üç yıl önce başlayan ve burada yaptığım konuşmada gerekli mesajları verdiğime inanıyorumdum. Ama 3 yıldır gördüğümüz ve yaşadığımız tablo benim mesajlarımın anlaşılmadığı yönünde. Bu fuar ne şu partinin ne bu partinin, ne onun ne bunun çiftliği değildir. Herkes ne yaptığını bilsin, lütfen. Bu Fuar Ulu Önder’in bize emanetidir, herkes kendini bilsin. Burası siyasi arena değil. Lütfen herkes kendini bilsin. Burası arena değil.” dedi.

DİĞER HABERLER
"Bu topraklarda ne savaş ne de çatışma göreceğiz"

 

Açılışta 60 ülkeden gelen konukla bulunduğunu hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Hiçbir siyasiye saygı göstermiyorsunuz ama yabancı konuklara saygı gösterin. Bana ikinci defa bu konuşmayı yaptırıyorsunuz. Ben herkesten sizlerin adına özür dileyerek sözlerine başlamak istiyorum ama şunu da söyleyeyim bu 3 oldu. Bunu herkes bilsin. Dördüncüsü olmayacak. Buna kim sebep olduysa bunu da kafasının en kılcal damarlarına kadar yazsın.” diyerek tepkisini ifade etti. Kocaoğlu’nun konuşması sırasında CHP Buca Gençlik Kolları üyesi gençlerin olduğu alanda yumruklu kavga çıktı. Başkan Kocaoğlu’nun konuşması boyunca devam eden kavga, polislerin ve CHP milletvekillerinin de araya girmesiyle güçlükle yatıştırıldı. Tartışmalar sırasında bir kişi bayıldı. Bu kişiye ilk müdahaleyi CHP Milletvekili Aytun Çıray yaptı.

CİHAN – İZMIR


29 Ağustos 2013. 20:47
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x