II. Hrisostomos :Halkı ayaklanmaya teşvik edeceğim”


 

 

rum_ortodoks_kilisesi_baspiskoposu_kibris_sorunu_cozulemez_h117454Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Güney Kıbrıs’ın ekonomisinin “boğulduğunu” ve açlıkla karşı karşıya kalındığını görmesi halinde, halkı ayaklanmaya teşvik edeceğini söyledi.

 

 

 

II. Hrisostomos, Rum Hükümeti’ne bir çözüm planı hazırlaması ve bunu Kıbrıs sorunu müzakerelerinde gündeme getirmesi çağrısında bulundu.

 
Rum Başpiskopos, doğalgazın Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik katalizör rol oynayabileceğini veya her şeyi yerle bir edecek büyük bir bomba olabileceğini de ifade etti.

 

 

 

Kıbrıs sorununa çözüm bulunmadan da doğalgazın değerlendirilebileceğini belirten II. Hrisostomos, doğalgaz konusunun hem olumlu, hem de olumsuz yanları bulunduğunu ve eğer dikkatli bir biçimde yönetilmezse, patlak vereceğini aktardı.

 
II. Hrisostomos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i Kıbrıs sorunuyla ilgili gerek seçim öncesinde, gerekse seçim sonrasında dikkatli olması konusunda uyardığını kaydederken, federasyonun kendisini ifade etmediğini, fakat Hükümet’in federasyonu kabul ettiği andan itibaren, halkı bölmemek adına Kilise’nin de federasyonu kabul ettiğini anlattı.

ABHaber


DİĞER HABERLER
Dünya Tavukçuluk Sektörü İstanbul’da Buluştu
2 Eylül 2013. 16:07
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x