Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerde okullar tatil edildi.


388954

 

 

Yoğun kar yağışı sebebiyle bazı illerde okullar tatil edildi.

 

 

Kastamonu’da okullar tatil edildi

 

 

Eskişehir’de okullar tatil mi?

 

 

Çanakkale

 

Çanakkale valiliğinden yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

 

Bunun, günlük yaşamı etkilediği ifade edilen açıklamada, okul öncesi kurumlar, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün öğleden sonra ve yarın için ara verildiği duyuruldu.

 

Açıklamada, yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı ifade edildi.

 

Bolu

 

Bolu Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında il merkezi ve bilhassa yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı olduğu ve yağışın hafta sonuna kadar devam edeceğinin değerlendirildiği vurgulandı.

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“Bu itibarla çok sayıda öğrencimizin taşımalı eğitimde bulunması da göz önünde bulundurularak öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 31 Aralık Çarşamba ve 02 Ocak Cuma günleri il genelinde tatil edilmesine İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karar verilmiştir.”

DİĞER HABERLER
Tavukta Emperalizmin Ayak Oyunları

 

Eskişehir

 

Eskişehir’de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi.

 
Valilikten yapılan açıklamada, bölgede görülen yoğun kar yağışı nedeniyle bugün 14.00’ten itibaren ve yarın, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

 

Bu doğrultuda Başbakanlığın ilgili genelgesi gereği olumsuz hava koşulları nedeniyle valiliklerce okulların tatil edilmesi halinde aynı bölgedeki kamu görevlisi engellilerin, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan belirlenen tatil süresince izinli sayılacağı da hatırlatıldı.

 

Kastamonu

 

Kastamonu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi, bağlı köyler ile bazı ilçelerde eğitime yarın ara verildi.

 

Valilikten alınan bilgiye göre, ilde süren kar yağışının günlük yaşamı olumsuz etkilediği yerleşim birilerinde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

 

İl merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ağlı, Devrekani, İhsangazi ve Seydiler ilçelerindeki tüm okullar, Cide ve Şenpazar’da ise taşımalı eğitim yapılan okullarda eğitime yarın ara verildi.

 

Yılbaşı ve hafta sonu tatilleri de eklendiğinden okullarda eğitime 5 Ocak 2015 Pazartesi günü yeniden başlanacağı bildirildi.

 

Balıkesir

 

Dursunbey ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. İlçede kapanan 27 mahallenin yollarının açılması için çalışma başlatıldı.

DİĞER HABERLER
Bakan Eker, BESD-BİR heyetini kabul etti

 

Alınan bilgiye göre, Dursunbey ilçe merkezi ve mahallerinde sabaha karşı başlayan kar yağışı, aralıklarla etkili oluyor.

 

Elektrik kesintileri yaşanan, 27 mahallenin yollarının kapandığı ilçede, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi. Kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı ilçede, kapanan yolların açılmasına çalışılıyor.

 

Balıkesir kent merkezi ile Kepsut ve Savaştepe ilçelerinde de kar yağışı etkili oluyor.


30 Aralık 2014. 17:09
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x