Güney Kore’ye levrek ve çipura satacağız


IMG_2513

 

 

 

 

STG tanıtıyor, Dünya Türk su ürünlerini tüketiyor

 

 

 Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan Su Ürünleri Sektörü gözünü Güney Kore pazarına çevirdi. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, su ürünleri tüketiminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alan ve 50 milyonu aşan nüfusa sahip olan Güney Kore’ye deniz salyangozu, yengeç ve karides ihracatı için kolları sıvadı.

 

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG), Asya’nın en gelişmiş ülkelerinden olan Güney Kore ile tanıtım çalışmalarına devam ediyor. Türk su ürünlerini tanıtmak ve ihracat pazarlarını genişletmek amacıyla Seul’de, 15-17 Nisan 2015 tarihlerinde 11. kez düzenlenen Seul Seafood Show Fuarı’na ikinci kez katılım sağlandı.

 

Üç gün boyunca yaklaşık 12.000 ziyaretçi tarafından gezilen fuar süresince ziyaretçilere Türk su ürünleri hakkında bilgi verildi. STG Yönetim Kurulu Başkanı Melih İşliel, “Güney Kore’de su ürünleri ve balık çeşitleri en çok tüketilen gıda ürünleri arasında. Yıllık su ürünleri ithalatları 3.8 milyar dolar seviyesinde. Türkiye’den genelde deniz salyangozu, yengeç ve karides talebi var. Ayrıca artan yabancı nüfusun da etkisiyle, farklı balık türlerine yönelik bir talep oluşmaya başlamış. Güney Kore ile sahip olduğumuz olumlu tarihi ilişkilerimizin de sayesinde bu durumu avantaja çevirebileceğimizi düşünüyoruz. Fuar süresince sergilenen çipura ve levreğe Korelilerin yoğun ilgisi olduğu gözlemlendi” dedi.

DİĞER HABERLER
Abalıoğlu Tarımsal Üretim: Bilinçli Yetiştiricilik Semineri

 

Seul Seafood Show Fuarı’nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nu Ege İhracatçı Birlikleri’nden Neslihan Ersan temsil etti.

 


18 Nisan 2015. 10:28
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x