‘Altın yüklü efsane tren bulundu mu?”’ 


 

nazi

 

 

 

İkinci Dünya Savaşı’nda kaybolan; içi altın, mücevher ve silah dolu Nazi treninin bulunduğu iddia edildi

 

 

Zırhlı trenin, 1945’te Sovyet güçleri yaklaşırken, Polonya’da bugünkü Wroclaw kenti yakınlarında kaybolduğuna inanılıyor. Polonya’nın güney batısındaki bir hukuk bürosu, iki kişinin kendileriyle temasa geçtiğini ve kayıp treni bulduklarını iddia ettiklerini açıkladı. Ayrıca kişilerin, trenin içindekilerin yüzde 10′unun kendilerine verilmesini istediğini de söyledi.

 

 

 

“BÖLGEDE DAHA ÖNCE HİÇ KAZI YAPILMADI”

 

Yerel haber siteleri, gerçekten de İkinci Dünya Savaşı sırasında Ksiaz Kalesi yakınlarında altın ve mücevher yüklü bir treninin kaybolduğu efsanesinin olduğunu doğruluyor. İhbarın yapıldığı hukuk bürosu da, Ksiaz kalesine 3 km mesafedeki Walbrzych kasabasında bulunuyor. Walbrzych belediyesinden Marika Tokarska adlı bir yetkili, “”Hukukçular, ordu, polis ve itfaiye bu işle ilgileniyor. Bu bölgede daha önce hiç kazı yapılmadı. Bu yüzden ne bulacağımızı bilmiyoruz” dedi.

 

nazi-gold_3412563b

 

 

“İÇİNDE TONLARCA ALTIN VAR”

 

Bulunan trenin yan tarafında namlular olduğu söylenirken, walbrzych24.com sitesi treni bulduğunu söyleyen kişilerden birinin Alman diğerinin de Polonyalı olduğunu iddia etti. Bu siteye göre, söz konusu kişiler, iddiaları araştırmak üzere belediye başkanı başkanlığında oluşturulan acil durum komitesiyle işbirliği yapıyor.

DİĞER HABERLER
Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Eğitimleri

 

 

Wiadomosci Walbrzyskie adlı bir başka siteye göre ise, tren 150 metre uzunluğunda ve 300 ton altın taşıyor. Joanna Lamparska adlı bir tarihçiye göre altın ve “tehlikeli madde” yüklü treninin bir tünelde kaybolduğu düşünülüyor.

 

Bölgede daha önce de kayıp treni bulmak için araştırmalar yapılmış ancak sonuç alınamamıştı.


20 Ağustos 2015. 12:37
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x