Kamuoyunun Bilgisine,


Cargill, Inc. (PRNewsFoto/Cargill)

 

 

Kamuoyunun Bilgisine,

 

Cargill gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. Türkiye’deki faaliyetlerine 1960 yılında başlamış; bugüne kadar Bursa/Orhangazi, Kocaeli/Gebze ve Balıkesir’de bulunan üretim tesisleriyle Türkiye’ye 300 milyon doların üzerinde yatırım yapmış, yaklaşık 500 kişiye doğrudan, tedarikçileri, bayileri ve müşterileriyle birlikte binlerce kişiye istihdam alanı yaratmış ve bunun neticesinde Türk ekonomisinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

 

Altını çizmek isteriz ki; şirketimiz, Türkiye’deki 56 yıllık ticari geçmişinde tüm faaliyetlerini, yasalar, yerel değerler ve insana saygı çerçevesinde yürütmüştür. Bugüne kadar hukuk dışı tek bir işlemi olmamasına rağmen şirketimiz, değişik dönemlerde bazı haksız iddia ve ithamlarla karşı karşıya kalmıştır.

 

Tüm dünya gayet iyi biliyor ki; pancar, mısır ve kamış şeker üretiminin en temel hammaddeleridir. Ülke topraklarımız kamış üretimine elverişli olmadığı için “Pancar” ve “Mısır” şeker üretiminin temel tarımsal bileşenleridir. Yani pancar çiftçisi kadar mısır çiftçisi de BİZİM ÇİFTÇİMİZ’dir.

 

Bunca yalan yanlış iddianın ve ithamın içinde bizlere göre cevap verilmesi gereken tek husus bu noktadır. Pancar çiftçisini koruduğunu iddia edenlerin Mısır çiftçisinin emeğini ayaklar altına alması içler acısı bir durumdur.

DİĞER HABERLER
Bakan'dan büyük müjde!

 

Ayrıca, son günlerde basında yer alan “Üretim Reform Paketi Şeker Kanunu Değişikliği” ile Cargill’i hedef alan ilgili yanlış haberler de bu duruma bir örnek teşkil etmektedir.

 

Cargill, her alanda olduğu gibi şeker üretim pazarında da serbest piyasa şartlarının oluşturulmasına, düzgün rekabetin oluşması ile pazarda sağlıklı büyümenin gerçekleşeceğine, bunun sonucunda da tüketicilerin fayda göreceğine inanmaktadır.

 

Bahse konu haberler bilindik çevrelerin bu serbestleşmeden ve ekonomimizin gelişmesinden kaygı duyduklarının açık göstergesidir. Uzun yıllar boyu halkımızı dünyanın en pahalı şekerine mahkûm ederek, asılsız haberlerle, bilimsel ve teknolojik temellerden tamamıyla uzak hamasi sağlık söylemleriyle, kamuoyu kandırılmaya çalışılmıştır. Bu uğraşların yıllar boyu yüksek şeker fiyatlarıyla edinilen haksız kazanımların kaybedilme korkusuyla ortaya konulan tepkiler olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda şeker sektörüne yönelik yasal düzenlemeler ve reformlarda sektör temsilcilerimizle üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğimizi ifade ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Cargill Türkiye Yönetimi


12 Eylül 2016. 15:23
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x