Türkiye-İsrail ticareti krizi dinlemedi


İsrail Merkezi İstatistik Bürosuna göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi, 2010 yılında bir onceki yıla gore yüzde 26 artarak 3.12 milyar dolara yükseldi. 
 
Türkiye-İsrail ilişkilerindeki ciddi kriz, iki ülke arasındaki ticareti etkilemedi. İsrail Merkezi İstatistik Bürosuna göre, Türkiye ile İsrail arasındaki ticaret hacmi, 2010 yılında bir önceki yıla göre yüzde 26 artarak 3.12 milyar dolara çıktı.

İsrail’in Ankara Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada iki ülke arasındaki ticaret hacminin, geçen yıl yüzde 26 arttığına dikkat çekildi. Böylece, 2009 yılında 2.47 milyar doları bulan ikili ticaret, geçen yıl 3.12 milyar dolara yükseldi.

İsrail’in Türkiye’ye ihracatı yüzde 22 artış ile 1.3 milyar dolara çıkarken, Türkiye’den yapılan ithalat, yüzde 29 büyüyerek 1.79 milyar dolara ulaştı.

Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında İsrail ihracatında 5’nci, ithalatta ise 6’ncı sırada bulunduğuna dikkat çekildi.

Büyükelçilik açıklamasında “İsrail-Türkiye arasındaki karşılıklı ticaret son derece çeşitlilik arz etmekte ve tarım ve sanayi kimyasalları, plastik ürünler, elektronik ekipman, makine, otomotiv ürünleri, tekstil, çimento, sulama sistemleri, su teknolojileri, metaller, tıbbi ekipman, iletişim, gıda maddeleri ve bunun gibi bir çok kalemi içermektedir” denildi.(ANKA)


DİĞER HABERLER
Yıldırım, Merkel ile görüştü
20 Ocak 2011. 18:08
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x