Kesimlik ithal Hayvanlar damızlık olarak satılıyor


Bursa Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği’nden (BKKYB) yapılan açıklamada, et fiyatlarını dengelemek için yurt dışından kesilmek üzere ithal edilen koç ve kuzuların hayvan pazarlarında damızlık olarak satıldığı öne sürüldü.

BKKYB Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Özkaya, et fiyatlarını dengelemek için ithal edilen kuzu ve koçların kesilmeyip hayvan pazarlarında damızlık adı altında satışa sunulduğunu söyledi. Özkaya, hükümet tarafından verilen izinle belirli bir süre için ithal edilen koç ve kuzuların Türkiye’ye getirildikten sonra doğruca kesim yerlerine götürülmesi gerektiğini belirtti.

Hayvanların damızlık özelliği taşımadığına dikkat çeken Özkaya, “Ama bazı fırsatçılar bu hayvanları pazarlara getirip üreticilere damızlık diye satıyor. Oysa bir hayvanın damızlık olması için bazı şartlar vardır. O şartları yerine getirmeyen hiçbir hayvan damızlık statüsünde satılamaz” dedi.

Tarım müdürlükleri tarafından hayvan pazarlarının sürekli denetlenmesi gerektiğini belirten Doğan Özkaya, “Ama denetimler gerektiği kadar yapılmıyor. Denetimler gerektiği gibi yapılsa hayvan üreticilerini yanıltan bu tür uygulamalara hiç kimse cesaret edemez” diye konuştu


DİĞER HABERLER
Türkiye’de veteriner hekim sayısı çok fazla
21 Ocak 2011. 14:25
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x