Arı Çalıştayı (Vet-Arı3)


sss

 

 

Arı Çalıştayı (Vet-Arı3)
1 Ekim 2016 – Kazan, ANKARA

Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği öncülüğünde, Fakültemiz Öğrenci Topluluğu VetAnka ile birlikte organize edilen “Arı Çalıştayı (Vet-Arı3)” 1 Ekim 2016 tarihinde Ankara’nın Kazan ilçesinde başarıyla gerçekleştirilmiştir. Çalıştay; uygulamalı bir eğitim şeklinde planlanmıştır.

unnamed-7

 

Bu kapsamda olacak şekilde Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde eğitimine devam eden öğrenciler ile Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği üyeleri tarafından yaklaşık 50 kişilik bir katılım sağlanmıştır.

unnamed-6
Çalıştay programı Ankara ili Kazan ilçesinde profesyonel anlamda arıcılık yapılan Mert Arıcılık İşletmesinde gerçekleştirilmiştir. İşletme sahibi Kürşat Zeynel Utlu tarafından Çalıştayın ilk kısmında arıcılık ile ilgili teorik bilgi verilmiş ve arıcılık malzemeleri tanıtılmıştır. Öğleden sonraki kısımda arılıkta uygulamalı eğitim Kürşat Zeynel Utlu ve Sibel Utlu tarafından verilmiştir. Çalıştayın bütünü Bereket TV tarafından kaydedilerek, bir Program dahilinde yayınlanması da planlanmıştır. Daha sonraki aşamada ise yine Kazan ilçesinde özel bir bal dolum işletmesi ziyaret edilmiş ve yetkililerden arı ürünleri ve işletme hakkında bilgi alınmıştır.

vetari3_2016
Arıcılık faaliyetleri ve arıdan elde edilen ürünler ülkemiz açısından son derece önemlidir. Bu durum hem ulusal ve uluslararası ticaret yönüyle; hem de arıdan elde edilen bal, propolis, arı sütü, polen gibi ürünler yönüyle halk sağlığı açısından önem arz eder. Dolayısıyla doğrudan ilgi alanımız içerisinde olan arıcılık ile ilgili veteriner hekimlerin de teorik ve pratik anlamda konuyu takip etmeleri ve bilgi sahibi olmaları gerekir. Bu düşüncelerle gerçekleştirdiğimiz ve arıcılık alanında çalışmayı düşünen öğrencilerimize son derece faydalı olacağına inandığımız Çalıştay’ın düzenlenmesinde emeği geçenlere, Çalıştay’a katkı ve katılım sağlayanlara içtenlikle teşekkür ediyoruz.
Prof.Dr. Ender YARSAN
Veteriner Farmakoloji ve Toksikoloji Derneği Başkanı

DİĞER HABERLER
Motosikletçiler sokak hayvanları için gazladı

4 Ekim 2016. 19:27
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x