Maliye, ‘Affı’ AVM’lerde Tanıtacak


Maliye, af yasasını tanıtmak için AVM’lerde stantlar kuracak 
 
 Tweet Gelir İdaresi, vergi, prim borçları ve kamuya olan diğer borçların yapılandırılmasına ilişkin torba kanun tasarısının yasalaşmasıyla mükellefler için yoğun bir tanıtım kampanyası başlatacak

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, TBMM Genel Kurulu’nda gelecek hafta görüşülmeye başlanacak vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısı çıkar çıkmaz Türkiye çapında tanıtım seferberliği başlatacak. Ödenmeyen vergi borçlarının tahsilatından en yüksek verimi almayı hedefleyen GİB, vatandaşlara yasadan nasıl yararlanacaklarını anlatmak için alışveriş merkezlerinde (AVM) stantlar açacak, broşürler dağıtacak. GİB tasarıyla ilgili olarak kurum içerisinde yoğun bir eğitim çalışması başlattı. Buna göre vergi dairesi başkanlıkları bünyesinde ekipler oluşturularak eğitime alındı. Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi İletişim Merkezi’ne (VİMER) vatandaşlardan telefonla gelecek sorulara yanıt vermek üzere de VİMER personelinin eğitimine başlandı.

MASALAR KURULACAK

Vatandaşları bilgilendirmek amacıyla vergi dairesi başkanlıklarının girişine bilgilendirme masaları kurulacak. Mükellefler vergi dairesine geldiğinde bu masalardan her türlü bilgiyi alabilecekler. Alışveriş merkezlerinde tanıtım masaları konulacak. Tanıtım faaliyetlerinde ulusal ve yerel gazeteler ile televizyonlar ve radyolar da etkin şekilde kullanılacak.


DİĞER HABERLER
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ödeme açıklaması
22 Ocak 2011. 14:56
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x