Doğu’da Aç Kurtlar Köye İndi, Vatandaş Nöbette


Şiddetli kışın başladığı Ağrı’nın Hamur ilçesindeki vatandaşlar, aç kalan kurtların küçük ve büyükbaş hayvanlarını telef etmesinden korkunca nöbet tutmaya başladılar. Kurtlardan korunmak için gelecekleri araziye yiyecek bırakan ve nöbete başlayan Yukarı Ağadeve Köyü sakinleri, kış mevsimi ile birlikte huzurlarının kaçtığını ifade ettiler.

AĞRI – İHA – Ağrı’nın Hamur ilçesine bağlı Yukarı Ağadeve köyündeki vatandaşlar, aç kalan kurtların küçük ve büyükbaş hayvanlarını telef etmesinden korkunca nöbet tutmaya başladılar.

Kış mevsimi ile birlikte yiyecek bulamayan kurtların köy ve mezralara inmesi üzerine vatandaşlar önlem almaya başladılar. Kurtlardan korunmak için nöbet sistemi kuran Yukarı Ağadeve Köyü sakinleri, kış mevsimi ile birlikte huzurlarının kaçtığını ifade ettiler.

Araziye çıkarak zaman zaman dağlardan aşağıya inen kurtları korkutup kaçırmaya çalıştıklarını ifade eden Sinan Yılmaz adlı vatandaş, daha fazla zarar görmemek için bütün köy halkı olarak birleştiklerini söyledi. Yine kurtların köye inmemesi için araziye yiyecek bıraktıklarını dile getiren Yılmaz “Bazen köyde oturan arkadaşlarımızla birlikte araziye çıkarak kurtları korkutup kaçırmaya çalışıyoruz. Umarım zarar görmeden kurtlardan kurtuluruz” dedi.


DİĞER HABERLER
Kuzu eti yüzde 25 zamlandı
28 Ocak 2011. 09:30
0 0 Oylar
Okuyucu puanı:
Abone ol
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Bütün yorumları gör
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
0
Düşünceleriniz bizim için önemlidir, lütfen yorum bırakınız.x